Weekoverzicht 6: zomer, koekjes en nieuwe foto’s

Het is tijd voor een nieuw weekoverzicht! In weekoverzicht 6 neem ik jullie weer mee in een gezellige week met veel tijd voor elkaar. Lekkere dingen bakken, samen spelen en leren. We kregen onze afdrukken van de nieuwe foto’s binnen. Dit was de laatste week voor de school weer helemaal begint, ik ga alle extra tijd samen thuis wel missen!

Zondag

Deze zondag was een hele relaxte zondag. Lekker thuis met elkaar, genieten van elkaar. In de middag deden we een gezellige zondagmiddag borrel en nam Cody een hapje zand.. oeps! Daarna maar lekker in bad!

Maandag

Tweede Pinksterdag was een prachtig stralende en warme dag. Een extra dag weekend en dus een dagje heerlijk samen thuis. We wilden een rondje gaan fietsen, maar precies toen besloot Cody lang te slapen in zijn bed.

We gingen samen in de achtbaan, met Lexi achter het stuur. De fantasie van de meiden is zo groots, zo leuk om te zien! Daarna deden we een spelletje cricket voor dummies en had ik de bellenblaasmachine aangezet. Wat een pret op deze warme dag!

Rainier werkte ondertussen op zolder en sloot de afvoer voor onze nieuwe mobiele airco aan. Deze kan nu op onze slaapkamer staan, en de afvoer gaat via de bestaande schoorsteen. Ideaal! Wij hoeven niet meer te zweten deze zomer (of in ieder geval een stuk minder).

Toen Cody weer wakker was, besloot ik voor hem een klein badje op te zetten in de tuin. Hij vond vooral de rand van het badje interessant, maar Hailey vond het wel lekker om er even in af te koelen.

‘s Avonds aten de meiden hun toetje voor de tv. Cody had wortel op het menu, zou je het kunnen zien? Het was vast en zeker lekker!

Dinsdag

Vandaag ging ik weer vroeg naar mijn werk. Aan het eind van de dag haalde ik Lexi op van de bso. Ze was helemaal teleurgesteld dat ik haar fiets niet bij had en dus lopend was. Ze ging écht niet lopen! Haar volgende reactie was: ik ga rennen! Oké, mij hoor je niet klagen!

Iedereen was behoorlijk moe na deze warme dag, maar samen met Hailey maakte ik nog deze heerlijke broccoli plaattaart! Trots dat ze was met haar garde!
En Cody… die had mij zo erg gemist dat hij alleen nog maar bij me wilde zijn! Dus na het koken hebben we de hele avond lekker geknuffeld.

Woensdag

Vandaag was mijn vrije woensdag en ik besloot met de meiden koekjes te bakken. Ik had koekjesmix van de Jumbo in huis, dus lekker makkelijk! Alleen boter en de mix mengen en kneden maar. Met Smarties versierden we de koekjes.

In de middag ben ik met de meiden even naar het winkelcentrum geweest. Want: ze hadden nieuwe schoenen nodig. Beiden zijn ze geslaagd voor dichte schoenen en sandalen. Twee mooie koopjes gevonden dus we zijn weer goed geslaagd voor de zomer! Nu maar hopen dat de voeten pas weer in de herfst ineens gaan groeien…

Aan het eind van de middag hielpen we Lexi nog even met haar school opdracht. Ik verwacht voorlopig de laatste voor het thuisonderwijs, aangezien de scholen komende week weer gewoon gaan starten. De opdracht was: drijven of zinken? Dus een bak met water en heel veel verschillende voorwerpen. En kijken maar, drijft het of zinkt het? Ze mocht ook zelf een paar voorwerpen bedenken. Een saté prikker en een tomaatje werden haar eigen voorwerpen: en een saté prikker door een tomaatje heen geprikt. Wat slim van haar om dan te kijken wat de combinatie doet!

De laatste opdracht was het knutselen van een boot. Ze knutselde een boot van een grote keukenrol, met een vlag van saté prikker en papier. Die boot mocht dan mee naar school en daar ging ze met de juf kijken of hij bleef drijven. Vrijdag mocht ze weer naar school dus we blijven even in spanning!

Donderdag

Vandaag vertrok ik weer vroeg naar mijn werk. Terwijl ik op mijn werk was werd het halve huis overhoop gehaald om maar lekker te kunnen spelen. Een zeepkisten race werd er gedaan en er werd een treinbaan gemaakt.

In de middag was ik thuis en deden we spelletjes. Hailey wilde graag oefenen met tellen, dus pakten we de reken koffer erbij. Zo leuk!
Daarna kon ik even lekker ontspannen in bad met mijn nieuwe aankopen van Shampoobars. Hele fijne badartikelen zonder plastic!

Vrijdag

In de ochtend vertrok ik weer vroeg naar mijn werk. In de middag ontspande ik thuis en had ik wat tijd voor mezelf. Ik stak tijd in de cursus tekstcorrectie die ik doe bij Chinouk Thijssens. Inmiddels ben ik aangekomen bij de masterclass en ik heb echt al zoveel geleerd!

Aan het eind van de dag haalde ik iedereen op met de auto, in verband met het slechte weer. Lexi was helemaal trots, want haar zelfgemaakte boot bleef drijven!
We aten zoete aardappel frietjes en Cody genoot lekker met ons mee.

De afdrukken van de fotoshoot met Natalie waren inmiddels ook binnengekomen en we konden nu onze nieuwe foto’s ophangen. Zo blij met de foto’s! Natalie maakt echt pure en spontane foto’s!


Om de vierde (extra) fotolijst op te hangen moest er een nieuw gaatje geboord worden. Alle kinderen waren goed voorbereid op het lawaai:

Klaar voor het lawaai van de boormachine

Zaterdag

Vandaag hielden we grote opruiming. We deden een hoop spullen weg en de box kon eruit! Cody zit er helemaal niet graag in en het ruimt zo lekker op. De kamer voelt meteen weer een stuk groter!

Lexi en Hailey wilden graag chocoladekoekjes bakken, dus ik probeerde een eigen recept uit. Het recept komt komende week op de blog. Ze zijn super makkelijk te maken en (niet geheel onbelangrijk) ook erg lekker!

Onze lunch bestond voornamelijk uit worstenbroodjes en de middag kwamen opa en oma van de bootjes gezellig op de koffie. Wat merk ik dan dat de meiden de tijd met opa en oma echt gemist hebben! Lekker dollen met opa en alle nieuw geleerde dingen even laten zien.
In de avond speelde Cody verstoppertje met zijn hand en keken de meiden nog even een filmpje op de iPad. Een heerlijke zaterdag!

Hadden jullie ook zo’n fijne week? Wat is ‘ie weer voorbij gevlogen!

 1,377 total views,  1 views today

You Might Also Like

2 Comments

  1. Ineke

    Mariska, wat kun jij heerlijk schrijven en wat heb je toch een mooi gezin!

Leave a Reply