Weekoverzicht 5: slaapfeestje, ijsjes en borrelen

Dit is alweer weekoverzicht 5! Deze week lijkt wel weer sneller voorbij gevlogen dan de vorige weken. We wennen inmiddels allemaal aan de nieuwe maatregelen en alle kinderen zijn gewend aan het nieuwe school- en opvangritme. Deze week kregen we eindelijk weer opa en oma op visite, bakten we weer wat lekkers, was het echt zomers weer en hadden we een ‘blijf thuis pinksterweekend’ in plaats van een kampeerweekend. Kijk mee en geniet van onze avonturen van de afgelopen week in weekoverzicht 5: slaapfeestje, ijsjes en borrelen!

Zondag

Vandaag kwamen opa en oma van de bootjes eindelijk weer een keertje op visite. We hadden ze met Moederdag eventjes gezien, maar verder tijdens de Corona tijd helemaal niet. Een klein feestje maakten we ervan, dus in de ochtend bakten we iets lekkers. Lexi mocht kiezen en koos voor ‘chocoladetaart zonder jam ertussen’. Dus bakten we de lekkerste brownies!

In de avond was Cody een tijdje wakker. Hij is echt fan van alles wat knopjes heeft, dus hij ging even aan de haal met de Xbox controller…

Gamer in de dop

Maandag

Rainier werkte vandaag en ik had lekker tijd met de kinderen op mijn vrije dag. In de ochtend maakte ik een heerlijke monkey platter voor de meiden en Cody at voor het eerst echt flink wat fruit van een lepel. Smullen!

Ik was zelf best moe in de middag, dus ik had bedacht om een slaapfeestje te houden met alle kinderen. Leuk plan, uitvoering uiteindelijk iets minder. Maar de meiden vonden het leuk (lees: feesten en keten in het grote bed) en Cody heeft geslapen. Missie geslaagd (behalve dat ik eigenlijk ook wel een dutje had willen doen).

In de avond hebben de meiden allebei even in bad gespeeld en hadden we nog even tijd voor onderbroekenlol:

Onderbroekenlol met Hailey

Dinsdag

Vandaag weer een school-, werk- en opvangdag. Iedereen was weer op tijd klaargestoomd om weg te gaan. Rainier brengt de kindjes naar school en de opvang met de bakfiets.

‘s Avonds thuis was iedereen moe en hongerig. We aten lekker frietjes. Daarna mochten de meiden nog eventjes op de bank tv kijken. Even tot rust komen na een lange en drukke dag.

Woensdag

In de ochtend ging ik werken en was Rainier met de kinderen thuis. Hij heeft Lexi hard aan het werk gezet om de schommel verder op te knappen.

In de middag ging Rainier naar de bouwmarkt voor wat spullen om de schuur op te knappen. Ik gaf de meiden water en stoepkrijt en ze maakten prachtige stoepkrijt verftekeningen. Cody nam ook een hapje stoepkrijt. Oeps!
Daarna dan maar een lekker ijsje eten om de smaak weg te spoelen en om wat af te koelen. Wat was het warm! Cody vond zijn eerste ijsje erg lekker, maar toch echt te koud.

Aan het eind van de middag maakte ik een nieuw recept klaar. Lexi hielp mij mee en wilde per se de rauwe broccoli proeven. Conclusie: dat is niet lekker. De pastaschotel die ik maakte, werd overigens gelukkig wel goed ontvangen.

Donderdag

In de ochtend ging ik weer werken. De meiden haalden het halve huis overhoop maar hebben heerlijk gespeeld. Lexi speelde dat ze ging sporten met meester Jeffrey (de gymleraar) en Hailey liet haar fantasie los op de playmobil poppetjes.

In de middag besloot ik nu dan eindelijk onze boodschappenlijst van Ikea te gaan inslaan. Dit hadden we vanwege Corona een hele tijd uitgesteld maar ik ging nu toch een poging doen. Het was gelukkig rustig en ik kon op mijn gemak mijn hele lijstje afwerken. Mooie stoeltjes voor de meiden (ik kocht de Agam stoel in het zwart, deze past perfect bij onze eettafel), dus die zitten nu weer goed aan tafel. Zo fijn!
Ik kocht ook nieuwe wc accessoires voor onze toilet. Daar hadden we nog nooit iets aan gedaan sinds we het huis kochten en dat werd stiekem toch ook tijd na negen jaar.

Verder kocht ik een kussentje voor in onze kinderstoel die we buiten gebruiken. Kan Cody net wat lekkerder mee buiten zitten!

Daarna was het stiekem al laat en had ik niet veel tijd om te koken. Dus aten wij lekkere hapjes. Ik vind dat altijd zo gezellig! Toen de meiden op bed lagen, maakten Rainier en ik samen een leuke pubquiz voor de familie. Cody hielp ons mee zoals je kan zien!

Vrijdag

Weer een normale school-, werk-, opvangdag. Ik haalde aan het eind van de dag Lexi op en nam haar eigen fiets mee. Dat blijft ze toch het leukst vinden!
Rainier haalde Hailey en Cody op met de bakfiets. Cody was erg moe, hij had bijna niet geslapen op de opvang. Zo sneu! Hopelijk went hij snel weer wat meer.

Zaterdag

Weekend! Zo fijn om weer lekker tijd samen door te brengen. Hailey bouwde een feestje in de woonkamer met een ballon. Ze was zo trots dat ze hem uiteindelijk ook goed zelf kon opvangen!
We lunchten heerlijk om de tuin. Wat is dit zomerse weer toch genieten.

Na de lunch deed ik de wekelijkse boodschappen. Daarna maakte ik een heerlijke borrelsnack klaar. Want: het pinksterweekend is begonnen.
Normaal gesproken gaan wij elk jaar met mijn familie kamperen tijdens het pinksterweekend. Helaas kon dat dit jaar niet doorgaan. Maar hebben we wel een online borrel voor iedereen georganiseerd. Leuk om iedereen weer even te zien en te horen! En zo lekker chaotisch met iedereen op een andere plek, het was net echt.

Na de borrel maakte ik weer een nieuw recept klaar: pasta met broccoli en kip. Het recept lees je later deze week op de blog! Lexi vond het gelukkig weer erg lekker. Hailey, tja… die eet vrij weinig de laatste tijd.
In de avond hadden we voor de liefhebbers van de familie nog een pubquiz georganiseerd. Eigenlijk vond iedereen het leuk en deed ook iedereen van de familie mee. De quiz was geslaagd en iedereen had een leuke avond!

Hebben jullie ook weer zo’n heerlijke week gehad? En hebben jullie nog tradities rond het pinksterweekend?

 2,111 total views,  2 views today

You Might Also Like

Leave a Reply