Weekoverzicht 4: koekjes, Efteling en zomer

In weekoverzicht 4: koekjes, Efteling en zomer neem ik jullie mee in een heerlijk rustige en zomerse week met veel tijd voor elkaar. Hemelvaartsdag viel in deze week en daardoor hadden we extra veel familietijd. Lees en kijk mee hoe onze week was in weekoverzicht 4: koekjes, Efteling en zomer!

Zondag

Zondagochtend, heerlijk met elkaar wakker worden in het grote bed. Wat is er fijner dan tijd samen!

In de loop van de ochtend bakte ik samen met de meiden heerlijke chocoladekoekjes. Deze koekjes gaan zeker nog vaker gebakken worden hier in huis. Ze waren namelijk erg snel op! Het recept en wat er mis ging lees je hier.

Aam het eind van de middag maakte ik ook nog deze heerlijke broccoli plaattaart. Een heerlijk gerecht met verstopte groenten. De meiden wilden graag picknicken, dus zo gezegd, zo gedaan!

Maandag

Vandaag was het dan zover! We mochten eindelijk weer naar de Efteling! Wij hebben een abonnement en de Efteling is echt mijn favoriete plekje om naartoe te gaan. Vanwege de coronamaatregelem was de Efteling tijdelijk gesloten en maandag was een eerste opening voor abonnementshouders. Een test om te kijken hoe de maatregelen zijn in het park en wat er nog verbeterd zou moeten worden.

In de ochtend hebben we nog lekker thuis geknutseld, want de Efteling ging pas om 15.00u open. Dus na de lunch hebben we spullen gepakt en zijn we op pad gegaan. Wat een heerlijke dag! Zelfs met alle maatregelen voel je nog steeds echt de Efteling met hun gastvrijheid. Petje af voor alle medewerkers!

Lexi ging voor het eerst in een echte achtbaan. Ze is nu (en naar eigen zeggen: eindelijk) groot genoeg voor Joris en de draak. Ze wilde zo graag, maar wat vond ze het spannend en wat was ze trots achteraf!

Dinsdag

Vandaag weer een gewone dag: school, werk, kinderdagverblijf. Ik ging vroeg naar mijn werk en haalde aan het eind van de middag Lexi op bij de bso. Ze vindt het heerlijk om dan even op haar eigen fiets naar huis te fietsen en ze was dan ook door het dolle heen toen ze erachter kwam dat ik haar fiets had meegebracht.

Van een lieve collega kreeg ik een tasje met spulletjes die zij weg deed. Lexi vond daarin mooie tatoeage stiften. Die werden natuurlijk meteen uitgebreid getest!

Woensdag

Vandaag hebben we een heerlijke dag samen thuis gehad. De meiden waren al vroeg verkleed als prinses/zeemeermin/konijn/elfje en lieten de fantasie lekker de vrije loop gaan.

Daarna besloot Cody dat hij geen baby meer hoefde te zijn. Daar zat ‘ie dan! Lieve kleine Cody, kun je nog even wat kleiner blijven? Heel eventjes maar?

Donderdag

Hemelvaartsdag. Een dag waarop wij normaal gesproken wel iets ondernemen. Jaarmarkt, dagje uit. Maar dit jaar bleven wij thuis. Wat was het weer prachtig! Echt zomer. Dus vandaag zetten wij het zwembad op, met glijbaan. Cody kreeg zijn eigen privé bad. Genieten in playa del achtertuin!

Vrijdag

Vandaag vertrok ik weer vroeg naar mijn werk. De meiden gingen een fietstochtje maken. Lees: Lexi ging fietsen, Hailey liep extreem langzaam met haar fietsje. Onze held op sokken.

In de middag heb ik mijn naaimachine afgestoft. Met Hailey maakte ik een dekentje voor haar pop en met Lexi een rokje. Dat rokje mocht niet meer uit!

Zaterdag

Zaterdag deed ik de wekelijkse boodschappen en kwamen twee lieve vrienden even langs. Wat fijn om hen weer even in levende lijve te zien! Zij namen ons wipstoeltje mee, waar Cody die ochtend ineens bijna mee omviel. Hij viel bijna met stoeltje en al voorover, onze stuntman. En weer is hij een beetje minder baby!

Hailey wilde heel graag nog koekemannetjes bakken. Dus bakten wij aan het einde van de middag nog koekjes. Met snoepjes als ogen, neuzen, knoopjes en navels.

Wat een week was het weer! Is de week bij jullie ook zo voorbijgevlogen? Hadden jullie ook extra tijd thuis met het gezin in verband met Hemelvaartsdag?

 1,476 total views,  1 views today

You Might Also Like

Leave a Reply