Weekoverzicht 3: Moederdag en weer naar school

Wauw alweer een week voorbij. Weekoverzicht 3 begint met Moederdag op zondag. Op dinsdag gaat Lexi weer voor het eerst naar school na de sluiting in verband met Corona. Lees hier mee hoe onze week was in weekoverzicht 3: Moederdag en weer naar school!

Zondag

Zondag 10 mei 2020 was voor mij de eerste Moederdag als mama van drie! Het blijft toch altijd een speciale dag vind ik! In de ochtend werd ik gewekt door mijn drie vrolijkerds (en lieve man natuurlijk) met cadeaus en lekkers. Manlief had de blog over moederdagcadeaus goed bestudeerd en ik werd dan ook verrast met lekkers van Buutvrij. Lexi had een prachtige armband gemaakt en Hailey had een mooie tekening gemaakt. Vanuit het kinderdagverblijf kreeg ik via de post 2 mooie kaartjes met gedichtjes en bloemzaadjes erbij. Hoe lief!

Daarna ging ik samen met Lexi even naar het speeltuintje naast de school. Hier kwamen nog een paar ouders met kinderen uit Lexi haar klas naartoe. Zo konden ze elkaar alvast weer even zien voordat de school weer begon.

In de middag deden wij een soort ‘drive-through’ Moederdag voor de oma’s. Picknicken bij opa en oma en daarna nog even op de koffie bij opa en oma van de bootjes. Wij namen een lekkere chocolade cake uit de koelkast mee, die wij eerder deze week maakten uit Polles pannenkoekenboek.

In de avond testten wij nog even onze nieuwste aanwinst: een WiiU. De meiden vonden het prachtig en hebben heerlijk samen gedanst (op Jingle Bells) en geracet. Dit is een blijvertje voorlopig!

Maandag

Maandag was weer een prachtige en zonnige dag. Ik heb samen met de kinderen lekker gewandeld door de wijk, van speeltuintje naar speeltuintje. De meiden konden even lekker los en Cody sliep heerlijk in de wagen.

In de middag deed ik met de meiden wat schoolopdrachtjes zoals Lexi ze altijd noemt. Een puzzelboek voor peuters en kleuters met allerlei opdrachtjes. Heerlijk om zo even met de meiden bezig te zijn.
Daarna werd er nog een mooie show opgevoerd met de poppenkast!

Dinsdag

Dinsdag begon voor iedereen bij ons in huis het echte leven weer. Werk, school en kinderdagverblijf.
De eerste dag naar school in coronatijd. Lexi moest zelf naar binnen lopende dat vond ze erg spannend. Gelukkig had ze er zin in en is alles goed gegaan.
Hailey wilde liever niet alleen blijven bij het kinderdagverblijf en die bleef met betraande ogen bij haar favoriete leidster achter. Cody begreep het allemaal nog niet en zat bij het wegbrengen vrolijk in z’n wippertje.
Voor ons allemaal echt weer even wennen en wat waren de kinderen blij toen we ze weer kwamen ophalen!
Ik haalde Lexi op en ze mocht met haar eigen fiets lekker naar huis fietsen. Trots dat ze was!

Woensdag

Vandaag mocht ik weer (een halve dag) gaan werken en was Rainier thuis met de kids. Tijdens het werk werd ik goed op de hoogte gehouden om te laten zien dat alles onder controle was thuis.

Donderdag

Donderdagochtend ging ik weer werken en liet ik Rainier weer alleen met de kindjes. Lexi had inmiddels uitgevonden dat ze ook kon racen met alleen de WiiU controller en zat om 7.15u al op de bank.


In de ochtend had ik ook een belafspraak met de arts van het consultatiebureau. Hoe dat ging, lees je hier.
Toen ik thuis kwam hebben we geluncht en daarna zijn we een rondje gaan fietsen. Het eerste echte fietstochtje voor Lexi op haar eigen fiets. Even genieten van het mooie weer!

Vrijdag

Lexi mocht weer een dagje naar school vandaag! Ook Cody en Hailey gingen weer naar het kinderdagverblijf. Lexi had er echt veel zin in en ging trots alleen naar binnen.
Hailey daarentegen was de hele rit van huis naar kinderdagverblijf boos. Want: ze mocht niet achterop de bakfiets zitten (daar zat Lexi overigens en is geen veilig stoeltje voor een driejarige) en daar was ze het niet mee eens. De problemen van een peuter.

Voor de avond hadden wij ons aangemeld voor de “Stay at home pubquiz – 1,5m editie” van mijn werk. Georganiseerd door en voor collega’s. Live via Twitch kon iedereen de quiz volgen en via een online formulier de antwoorden invullen. Via Skype stonden wij in verbinding met de andere leden uit ons team. Echt super geslaagd (er deden wel 50 teams mee geloof ik) en met een mooi resultaat: 3e met ons team geworden!

Zaterdag

Vandaag een heerlijke rustige weekenddag. Rainier deed in de ochtend de wekelijkse boodschappen en ik had een ochtendje thuis met de kinderen. Alle nagels moesten geknipt worden en inmiddels is dat een ritueeltje met nagellak geworden. Een soort wellness ochtend dus. Iedereen weer mooie nagels! Oké, Cody heeft geen nagellak gekregen!

De middag brachten we door in onze heerlijke achtertuin. Ook het fruit werd lekker buiten gegeten in het speelhuisje. Genieten van het moment!
De middag en avond (vanaf 16.00u en om 23.15 was ik aan de beurt) bracht ik door in een virtuele wachtrij: de wachtrij om een plekje te reserveren in de Efteling. Ik begrijp dat dit niet voor alle abonnees gelukt is, maar gelukkig kunnen wij maandagmiddag een bezoekje aan ons favoriete park brengen. De meiden zijn al door het dolle heen!

Dat was hem weer voor deze week: weekoverzicht 3. Hopelijk hebben jullie net zo’n fijne week gehad als wij!

 1,478 total views,  2 views today

You Might Also Like

Leave a Reply