Recept voor broccoli pastaschotel

Afgelopen week maakte ik dit recept voor broccoli pastaschotel. Elke week probeer ik weer een nieuw gerecht te maken. Ik hou van koken en recepten uitproberen. Zo krijg ik soms toch de meiden gemotiveerd om nieuwe dingen te proberen (en gezonde dingen te eten). Inmiddels ben ik erachter dat peuters ook groeien zonder te eten (hoe dan?) en maak ik me minder druk om hoeveel eten erin gaat.

De basis van mijn recept was dit recept van Chicks love food. Omdat ik geen penne in huis had, heb ik andere pasta gebruikt. Ook voegde ik gewone tomaatjes toe in plaats van zongedroogde tomaatjes; en deed ik er extra veel tomaatjes door.

Misschien vinden jouw kinderen dit recept voor broccoli pastaschotel met extra verstopte groenten ook wel erg lekker!

Ingrediënten en benodigdheden

 • 225g pasta (dit kan met alle typen pasta denk ik)
 • een grote broccoli
 • 500g tomaatjes
 • 2 tenen knoflook
 • 150ml kookroom
 • 2 bollen mozzarella

Broccoli pastaschotel – stap voor stap

 1. Verwarm de oven voor op 200°C.
 2. Snij de broccoli in stukken (ook het stammetje!). Lexi wilde graag helpen en proeven. Ze vond de rauwe broccoli overigens niet lekker…
 3. Kook de broccoli in 10 minuten gaar.
 4. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 5. Pel de knoflook en snij fijn.
 6. Snij de tomaatjes in stukken. Ik snij ze altijd in de lengte in 4 stukken. Zo weet ik zeker dat ze veilig zijn voor de kleintjes om te eten.
 7. Giet de broccoli en de pasta af.
 8. Doe de broccoli samen met de kookroom, de knoflook ongeveer 2/3 deel van de tomaatjes in de keukenmachine. Pureer dit helemaal fijn..
 9. Meng de rest van de tomaatjes door de pasta.
 10. Doe de pasta met tomaatjes in een ingevette ovenschaal.
 11. Snij de mozzarella in schijven en leg de helft van de mozzarella over de pasta.
 12. Giet de gepureerde broccolisaus over de pasta heen. Zorg dat alle pasta bedekt is.
 13. Leg de overige schijven mozzarella over de schotel.
 14. Bak de ovenschotel in 20 minuutjes bruin in de voorverwarmde oven.

Smullen maar!

Broccoli pastaschotel

Dit is een gemakkelijk gerecht met lekker veel verstopte groenten. Lexi wilde eerst niet eens proeven nadat ze de rauwe broccoli niet lekker vond, maar uiteindelijk heeft ze haar hele bord leeg gegeten! Hailey was lekker dwars en at die avond helemaal niets. Een echte dwarse peuter…

Zijn jullie kinderen ook soms moeilijke eters? Bekijk ook mijn andere recepten met veelal verstopte groenten.

 1,502 total views,  1 views today

You Might Also Like

One Comment

 1. Weekoverzicht 5: slaapfeestje, ijsjes en borrelen - Mama van drie

  […] Lexi hielp mij mee en wilde per se de rauwe broccoli proeven. Conclusie: dat is niet lekker. De pastaschotel die ik maakte, werd overigens gelukkig wel goed […]

Leave a Reply