DIY: Wasrek in het trapgat

Wasrek in het trapgat

Met een beperkt budget wilden wij een wasrek boven het trapgat maken. Zoekende naar een oplossing voor een droogrek in de beperkte ruimte die we hebben op de zolder, ging ik creatief aan de slag en maakten wij een wasrek in het trapgat. Lees snel verder!

Geen budget, wel een wasrek

Na de grote verbouwing was er weinig budget over om een wasrek te maken. Ik maakte schetsen hoe het wasrek boven het trapgat kon komen en dit zouden we dan maken van restanten hout. Maar toen kwam het top idee naar boven: we hadden nog traphekjes meeverhuisd en die stonden nog steeds ongebruikt in de garage. Die konden wel eens goed van pas komen!

Traphekjes als wasrek?

Een traphekjes gebruiken als wasrek? Zou dat wat zijn? Meteen mooie grote spijlen om de was aan op te hangen, lekker stevig… Dit werd wel wat! En de lengte van de traphekjes was precies goed om het trapgat te overbruggen.

Hoe maak je het wasrek boven het trapgat?

Wij kozen ervoor om twee traphekjes te gebruiken. Deze pasten precies naast elkaar boven het trapgat.
De bevestiging aan de scharnierzijde van het traphekjes konden we ook hergebruiken. Zo kan het wasrek omhoog gedraaid worden of zelfs helemaal plat naar de overloop/washok toe. Het tweede rekje maakten we met gewone schroeven vast, zo konden we dit hekje precies mooi laten aansluiten op het eerste traphekje.

Hoe bevestig je de bovenkant?

De bovenkant van het wasrek laten wij rusten op een balk. Deze balk bevestigden we aan het kozijn dat naast het trapgat zit. De traphekjes rusten hier met hun uiteinden perfect op en kunnen zo goed blijven hangen.


Een duurzaam droogrek in het trapgat

Eigenlijk waren we nu dus heel duurzaam bezig! Hergebruiken van de materialen die we anders weg zouden doen of zelfs weg moesten gooien! Zonde toch? En nu hebben we een gratis wasrek boven het trapgat. En hartstikke handig!

What about knijpers?

Dit was een vraag die ik kreeg van lieve Kirsten van Mamagisch. Zij vroeg of ik nu wel knijpers kon gebruiken. De knijpers? Die bewaar ik voor de waslijn buiten. Knijpers kun je inderdaad niet op de spijlen bevestigen. Eventueel kun je wel de was rond de spijlen doen en dan vastzetten met een knijper. Mijn ervaring is dat je eigenlijk geen knijpers nodig hebt op dit wasrek. De spijlen zijn mooi rond en dik, daardoor hangt je was mooi uit, geen vouwen en lijnen in de was.

Het eindresultaat

Ons eigen wasrek boven het trapgat was in een paar uurtjes gereed en klaar om in gebruik te nemen. Zeg nou zelf: ideale plek en ideaal gebruik van materialen die we toch al in huis hadden!

Wat vind je van dit wasrek? Eitje toch? Hier vind je nog meer leuke DIY-projecten!

 141,502 total views,  146 views today

You Might Also Like

Leave a Reply