Op vakantie in coronatijd: wel of niet?

Dit jaar is alles anders. Op vakantie in coronatijd: wel of niet? Hoe is het om op vakantie te gaan met alle coronamaatregelen?
Wij hebben besloten om dit jaar wel op vakantie te gaan. Wij maakten eerder (in december al) de beslissing om in Nederland te blijven dit jaar en boekten een leuke (denk ik) minicamping in Callantsoog. Daar vertrekken wij aanstaande maandag naartoe. Corona of niet, wij gaan dus wel op vakantie!

Coronaproof op vakantie

De coronamaatregelen

Inmiddels zijn de maatregelen rondom Corona aardig versoepeld, maar waar moeten we rekening mee houden met onze vakantie? Alles zal toch anders zijn. En houden andere mensen zich wel aan de maatregelen? Allemaal dingen waar ik over nadenk. De maatregelen waarvan ik denk waar we het meest mee te maken gaan krijgen:

 • 1,5m afstand houden.
 • Mondkapjes verplicht in openbaar vervoer. Ik kocht alvast wat mondkapjes, mochten we ze toch nodig hebben.
 • Reserveren voor pretpark en/of restaurant.
 • Maatregelen op de camping bij het sanitair.

De keuze: wel of niet op vakantie?

Deze keuze was voor ons heel anders geweest als wij bijvoorbeeld een vliegreis naar het buitenland geboekt hadden. Stiekem ben ik heel blij met onze keuze om in Nederland te blijven. Ver weg op vakantie voelt voor mij toch minder veilig nu de situatie overal nog zo snel kan veranderen. Ik denk daarom ook dat wij ervoor gekozen zouden hebben om een verre vakantie te annuleren. Dan zouden we eventueel dichterbij huis iets zoeken. Niet van toepassing voor ons gelukkig! Maar onze keuze was dus wel snel gemaakt: wij gaan wel gewoon op vakantie!

Op de camping

Op de website van de camping die wij geboekt hebben staan alle getroffen maatregelen alvast beschreven. Zo kan iedereen voorbereid op vakantie vertrekken. Het geeft een goed gevoel dat de camping helemaal voorbereid is op gasten en de coronamaatregelen rondom het sanitair bijvoorbeeld. Zo staat het volgende op hun website:

We kunnen op vakantie, maar gaan wijs op reis

Huisregels ‘t Landleven

Het blijft belangrijk dat we de maatregelen blijven volgen, ook op onze minicamping.
Vermijd drukte en houd 1,5 meter afstand.
Was uw handen vaak en hoest/nies in de binnenkant van uw elleboog.

Het sanitair:
•Vermijd drukte en houd 1,5 meter afstand.•Éénrichting verkeer. (zie blauwe pijlen)
•Na gebruik van douche, toilet, chemische stort, afwasplaats, wasbakken, wasmachine etc. gedesinfecteerd achterlaten met de daarvoor bestemde desinfecteer spuitbussen.
•Zoveel mogelijk afwassen bij de caravan, tent, etc.

Deze maatregelen lijken mij meer dan logisch en gemakkelijk om op te volgen. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat dit wel goed moet komen. Verder hebben wij ook een chemisch toilet bij in de vouwwagen, dus ik verwacht dat die ook regelmatig gebruikt gaat worden door de kinderen.

Uitjes tijdens de vakantie

Niet alle uitjes kunnen helemaal spontaan ondernomen worden. Je moet nu voor een pretpark je bezoekje reserveren. Ik denk dan ook dat wij een restaurant laten voor wat het is en lekker de barbecue op de camping aansteken. Een pretpark vind ik geen probleem om van tevoren te reserveren. Al zou het natuurlijk wel het fijnst zijn om op een mooie dag te gaan en dat is niet altijd te voorspellen. Gelukkig kun je de meeste uitjes ook nog een dag van tevoren reserveren en heb je tegenwoordig overal internet tot je beschikking om dat te doen. Dus reserveren wordt dan een eitje!

Op vakantie in coronatijd: ja dus!

Wij gaan dus lekker op vakantie tijdens deze zomervakantie. Al dan niet met aanpassingen, en lekker in eigen land. Gaan jullie nog op vakantie?

 1,835 total views,  1 views today

You Might Also Like

2 Comments

 1. Josine Buiks

  Wij gaan voor t eerst met de kids en caravan op vakantie naar Schwangau.

  Ben ook wel benieuwd hoe alles zal gaan, met slapen e.d. maar natuurlijk ook met de corona maatregelen.

  Ik heb een aantal herbruikbare mondkapjes aangeschaft, want in duitsland moet je deze al op in de supermarkt en openbare gebouwen zoals de wc

  1. Mariska

   Wat spannend! Ik ben benieuwd hoe het bij jullie gaat!

   Ja die herbruikbare/wasbare mondkapjes heb ik te laat aan gedacht 😅 Dus vandaar dat het nu wegwerp versies zijn geworden. Na onze vakantie maar eens kijken voor wasbare (kopen of zelf maken). Hele fijne vakantie!

Leave a Reply