Verhuizen naar een dorp

Al langere tijd hebben we het er samen over: verhuizen naar een dorp. We fantaseren samen over onze toekomstplannen met de kinderen. Wat vinden we belangrijk en wat willen wij ze graag meegeven in deze toch al veel te drukke wereld? Inmiddels is onze zoektocht al in een ver stadium en hebben wij concrete plannen gemaakt voor het verhuizen naar een dorp. Wij gaan onze kleine doorzonwoning in het midden van de stad verruilen voor een ruime twee-onder-een-kapwoning in een dorp!

Waarom verhuizen naar een dorp?

Wat is er dan zo anders aan het wonen in een dorp? Wij willen graag meer ruimte om ons heen, de mogelijkheid om lekker de natuur in te wandelen met de kindjes. Niet overal waar je kijkt een drukke weg met veel (te hard rijdende) auto’s. Maar wat willen wij dan in een dorp? Wat zoeken wij en wat geven wij op?

Wat willen wij graag?

  • Ruimer wonen (in en om het huis meer ruimte)
  • Rustigere omgeving
  • Veilige omgeving voor de kinderen
  • Dichter bij de natuur
  • Wel alle voorzieningen dichtbij
  • Niet extreem ver van werk vandaan

En we hebben het gevonden! Ons droomhuis!
Onze zoektocht begon met de vraag: waar willen we dan wonen? En daar gingen we… Op zoek naar een mooi dorp, met voldoende voorzieningen, en binnen goede bereikbaarheid van werk en familie/vrienden.

Onze zoektocht

Om een goed beeld te vormen van de dorpen in Noord-Brabant stapten wij, elk weekend weer, in de auto, we reden door de dorpen, liepen rondjes, en de meiden testten de speeltuinen. Bij elk huis dat te koop stond, binnen ons budget én als dat huis ook voldeed aan de lange lijst met eisen die wij stelden aan ons droomhuis, stapten we uit en liepen we even rond. Was er een speeltuintje in de buurt? Waar is de basisschool? Hoe ver zijn de andere voorzieningen? Hoe voelde dit dorp voor ons? Is het een groot dorp? Of juist heel klein?

Na een aantal maanden rondgezocht te hebben (en twee keer achter het net gevist te hebben) was daar dan ‘ineens’ ons droomhuis. In een prachtig mooi dorp in Noord-Brabant, vlakbij de Loonse en Drunense Duinen. Ons huis! We waren alleen nog maar in de omgeving wezen kijken en na de bezichtiging wisten we het zeker, hier zagen wij ons gezin al wonen!

Huizengekte

Het zal niemand ontgaan zijn dat de afgelopen tijd de huizenmarkt in een steeds maar stijgende lijn zat (en nog steeds zit). Wat vonden we het spannend om een huis te gaan kopen. Want hoeveel bied je nu voor een huis? Een huis waar je eigenlijk al verliefd op bent geworden?

Wij hadden het geluk dat er voor ‘ons’ huis naar ons idee op dat moment weinig animo was. Het huis bleek al bijna verkocht geweest te zijn maar de koper en verkoper waren niet uit de voorwaarden gekomen. Wij konden dus op ons gemak onderhandelen. En zelfs het huis aankopen onder de vraagprijs!

Het huis is van ons en wij gaan verhuizen naar een dorp!

Inmiddels is de koop helemaal rond en weten wij dat wij in mei 2021 gaan verhuizen naar een dorp. Wij hebben er zin in! Alles is geregeld, voor zover mogelijk: school voor de meiden, kinderopvang voor alle drie de kinderen, aannemer voor de verbouwing. Laat de pret maar beginnen!

Verkocht! Wij gaan verhuizen naar een dorp!
Verkocht!

Edit: ons eigen huis is inmiddels ook verkocht en de verhuisdozen staan klaar om ingepakt te worden. Binnenkort deel ik hoe wij ons huis verkoopklaar maakten en hoe wij onze week vol bezichtigingen besteedden. De overdrachtsdatum van ons huidige huis is eind april, dat betekent dat wij tijdelijk ergens anders moeten gaan wonen. Hoe we dat oplossen lees je dan ook!

 1,832 total views,  1 views today

You Might Also Like

One Comment

  1. Serhat

    Zeker leuk om in een dorp te wonen. Vooral grotere huis en ruimte. Kinderen kunnen ook lekker genieten van de natuur! Veel plezier nog bij je nieuwe huis.

Leave a Reply