De 11 leukste kinderboeken over Sinterklaas

De gezelligste tijd van het jaar is aangebroken: de periode rond het sinterklaasfeest. Ik deel daarom met jullie nu ook mijn leukste kinderboeken over Sinterklaas. Kinderen vinden het heerlijk om te lezen over wat er gaande is in de periode van het jaar, dus hier komen ze! 

De leukste kinderboeken over Sinterklaas:

 1. Dag, Sinterklaasje
 2. Bobbi viert sinterklaas
 3. Bobbi Sinterklaas kijk- en zoekboek
 4. De zoete zusjes vieren sinterklaas
 5. Sinterklaas zonder baard
 6. Het Sinterklaas ABC
 7. Sinterklaas meezingboek
 8. Dikkie Dik Sinterklaas
 9. Mijn dubbeldik woordenboek Sinterklaas
 10. Het heerlijke avondje van Sinterklaas
 11. Het Sinterklaasjournaal doeboek

Dit artikel bevat een aantal affiliate links. Deze links kosten jou niets extra’s, maar zorgen voor mij voor een kleine bijdrage om mijn blog te kunnen betalen.

De 11 leukste kinderboeken over Sinterklaas op één foto!

1. Dag, Sinterklaasje 

Dag Sinterklaasje van Jacques Vriens is een echte klassieker als je een leuk kinderboek over Sinterklaas zoekt.

Dit boek van Jacques Vriens is een echte klassieker en daarom voor mij echt een van de leukste kinderboeken over Sinterklaas. Ik ken de verhalen van Jacques Vriens nog uit mijn eigen jeugd en vind het een genot om ze nu voor te lezen aan mijn eigen kinderen. Dit is een vernieuwde uitgave met prachtige illustraties van Marja Meijer. De verhaaltjes zijn grappig en herkenbaar geschreven en de illustraties die erbij staan zijn mooi en herkenbaar. Onze meiden genieten steeds weer van de verhaaltjes. Heerlijk om elke dag een stukje voor te lezen. 

2. Bobbi viert sinterklaas

Bobbi viert Sinterklaas is een leuk boekje met een klassiek Bobbi verhaal op rijm over Sinterklaas, echt een van de leukste kinderboeken over Sinterklaas!

De boekjes van Bobbi zijn hier een regelrechte hit, dus zeker dit boekje van Sinterklaas! Bobbi ontmoet Sinterklaas, zijn paard en de pieten. En hij helpt Piet zelfs nog om iets terug te vinden! Het boekje is zoals elk boekje uit deze reeks geschreven op rijm en leest heerlijk weg samen met je kindje. De afbeeldingen zijn heel herkenbaar voor de kinderen, dus naast het voorlezen van het leuke rijmverhaal, zijn er ook nog allerlei dingen te benoemen op de plaatjes. Dit boek is nu te koop bij Kruidvat voor maar € 2,99! Het boekje kun je ook als paperback kopen bij bol.com, of kies gelijk voor het omkeerboek, inclusief Bobbi viert Kerst! (Let op: beide linkjes zijn affiliate links.)

3. Zoeken naar pakjes met het Bobbi Sinterklaas kijk- en zoekboek

Dit is een nieuw boek van Monica Maas. Een groot kartonboek met prachtige grote zoekplaten. En Bobbi zou Bobbi niet zijn zonder een mooi verhaaltje op rijm! 

Er is bijvoorbeeld een zoekplaatje van de stoomboot, maar ook van het grote pietenhuis! Je moet wel even goed zoeken (kun je alvast oefenen voor wanneer het boek in huis is) want hij is bijna overal uitverkocht voor dit jaar. Ik kocht hem bij de lokale boekhandel (bijvoorbeeld de Libris boekhandel, zij bezorgen ook thuis vanuit de lokale boekwinkel), een linkje naar het zoekboek op bol.com vind je hier (dit is dus zo’n affiliate linkje).

4. De zoete zusjes vieren sinterklaas 

De leukste kinderboeken over Sinterklaas: de zoete zusjes vieren Sinterklaas!

Eigenlijk zegt de omschrijving op de achterkant het al: Hét sinterklaasboek van nu! De zoete zusjes vieren sinterklaas vertelt het verhaal over de zusjes Saar en Janna. Alles komt aan bod, een pietendiploma, de intocht, schoen zetten en pakjesavond. Wat is het ook spannend allemaal! Het boek bevat ook heel veel mooie gekleurde illustraties, een zoekplaatje en recept voor pepernoten! Dit boek is geschikt om voor te lezen vanaf ongeveer 4 jaar en ook snel zelf te lezen vanaf ongeveer 7 jaar. Koop het boek bij bijvoorbeeld bol.com (let op dit is een affiliate link).

5. Sinterklaas zonder baard

Ik vond dit boek per toeval bij de Kruidvat (budgettip dus!) voor maar € 3,99! Het is een prachtig prentenboek met een heel grappig voorleesverhaal. Sinterklaas is zijn baard helemaal beu en besluit hem er helemaal af te laten scheren bij de Knippiet. En omdat hij er toch is: laat hij ook zijn haar maar een beetje korter knippen. Wat dacht je van die mantel en mijter? Ouderwets toch? Ai, ai, ai… Zouden de kinderen in Nederland hem nog wel herkennen? Wat hebben we gelachen tijdens dit verhaal! Zeker een van de leukste kinderboeken over Sinterklaas en een heel leuk schoencadeau, echt een hit om te lezen tijdens de sinterklaasperiode! Mocht je het boek niet kunnen vinden bij de Kruidvat, dan kun je het boek ook kopen voor 10 euro via de website van Sanne de Bakker zelf!

6. Het Sinterklaas ABC

Letters leren! Het hele alfabet komt aan bod in dit leuke kleine boekje. Elke spread bevat een letter van het alfabet (chocoladeletter, banketletter, noem het maar op!) met daarbij een leuke tekst op rijm. De L is van Liedjes: Rommeldebommel en Zie de maan. De L is ook van het Lijstje, waarop al je wensen staan. Leuk als schoencadeautje door het kleine formaat! Het boekje scoor je onder andere bij bol.com (let op dit is een affiliate link).

7. Het sinterklaas meezingboek 

Het leukste kinderboek over Sinterklaas boordevol liedjes: het sinterklaas meezingboek .

Dit boek is een van onze leukste kinderboeken over Sinterklaas. Het bevat alle sinterklaasliedjes nieuwe stijl en was voor ons heel fijn om de ‘nieuwe’ versie van de sinterklaasliedjes wat beter onder de knie te krijgen. Mooi boek met leuke illustraties. De playlist van het boek is ook te vinden op Spotify! Het boek is nieuw niet meer verkrijgbaar, maar tweedehands wordt het gelukkig veel aangeboden op Marktplaats en bol.com (affiliate link).

8. Dikkie Dik Sinterklaas

Een van de leukste kinderboeken over Sinterklaas: Dikkie Dik Sinterklaas is een fijn klein boekje met drie verhaaltjes over Dikkie Dik en Sinterklaas.

Dit kleine boekje (15x15cm) bevat drie verhaaltjes over Dikkie Dik: Verkleden, De wortel en De maan. Drie leuke en grappige verhaaltjes om samen met je dreumes, peuter of kleuter te lezen. Wie kent Dikkie Dik nou niet? Die leuke oranje poes met zijn stuntelige avonturen? Lekker samen lezen dus, en een topschoencadeautje! Voor € 1,99 scoor je dit boekje dit jaar bij Kruidvat.

9. Mijn dubbeldik woordenboek Sinterklaas

Een van de leukste boeken over Sinterklaas: Mijn dubbeldik woordenboek Sinterklaas bevat dikke kartonnen pagina's en is ideaal voor de allerkleinsten!

Een mooi kartonboekje voor de allerkleinsten! Het boekje is handzaam, en bevat dikke, stevige kartonpagina’s. Perfect voor kleine handjes dus! Elke pagina bevat een woord dat te maken heeft met Sinterklaas, bijvoorbeeld ‘Mijter’, ‘Paard’, ‘Piet’. En daarbij dan een mooie duidelijke illustratie van het woord. Dit boekje kocht ik voor € 1,99 bij Kruidvat. Leuk schoencadeautje voor de kleine dus!

10. Het heerlijke avondje van Sinterklaas

Dit boek staat al tijden op mijn verlanglijstje van leukste kinderboeken over Sinterklaas en toch heb ik tot op heden steeds misgegrepen. Het is een zaklampboek en je gaat speuren met je zaklamp naar allerlei dingen die met Sinterklaas te maken hebben. Van deze boeken zijn meerdere uitgaven, maar de Sinterklaas editie heb ik nog niet te pakken kunnen krijgen. Wordt vervolgd!

11. Sinterklaasjournaal doeboek 

Een van de leukste doeboeken van dit jaar over Sinterklaas: het Sinterklaasjournaal.

Dit boek kocht ik voor de meiden bij de Jumbo. Een leuk doeboek van het Sinterklaasjournaal. Er staan allerlei opdrachtjes in, puzzeltjes, lekkere recepten om zelf te bakken, leuke dingen om te knutselen, en ook maak je hierin je eigen verlanglijst! Een lekker dik doeboek voor veel plezier! Het boek kost € 5,99 en is te koop in supermarkten en boekhandels. 

De leukste kinderboeken over Sinterklaas

Wat zijn jullie favoriete boeken over Sinterklaas? Misschien heb je hier wel een nieuwe favoriet gevonden! Of misschien ben je nog op zoek naar andere boeken? Volg me voor meer tips over kinderboeken ook op Instagram @mamavandrie.nl of @kinderboekenkastje.

 4,405 total views,  1 views today

You Might Also Like

Leave a Reply