Boekreview: Ik zie je bij de uitgang

De voorkant van dit boek bevat een duidelijke titel en een quote: een ode aan de onverbrekelijke band tussen vader en dochter. Dit boek kreeg ik toegestuurd om het met jullie te delen en deel mijn eigen eerlijke mening in deze boekreview: Ik zie je bij de uitgang.

Meteen was mijn aandacht getrokken! Want ik vind de band tussen vader en dochter echt iets bijzonders! Dat samen met de korte samenvatting van het boek maakte me meteen nieuwsgierig. De vader van Joosje belandt op de intensive care met Corona. Hoe beleven zij de coronacrisis en hoe slaat deze lieve familie zich door de moeilijke periode heen? Binnen mijn werk in het ziekenhuis kom ik dichtbij alle perikelen rondom het coronavirus. Omdat dit zo dichtbij voelt, voelde ik me meteen aangetrokken tot dit verhaal. 

Het boek: Ik zie je bij de uitgang

Ik zie je bij de uitgang gaat over de vader van Joosje dit op de ic belandt met Corona.

Niemand kan er meer onderuit, de coronacrisis is (helaas nog steeds) in volle gang en Joosje heeft haar persoonlijke verhaal gedeeld in dit prachtige boek. Een van de nummers op de ic is nu een persoonlijkheid geworden en in dit boek lees je het aangrijpende verhaal van Joosje en haar vader die op de intensive care belandt. ‘Ik zie je bij de uitgang’ bevat zowel intieme momenten, maar ook grapjes die gelukkig nog gemaakt kunnen worden.

Ze heeft deze hele periode heel persoonlijk en tot in detail beschreven. De vader van Joosje blijkt een van de eerste ernstige coronapatiënten in Nederland te zijn en er is vrijwel niets bekend over het verloop van de ziekte. Omdat er nog zoveel onduidelijk en onbekend is, zijn er veel vragen, maar geen antwoorden. De beleving die je in de toon van haar verhaal leest… kippenvel. 

Joosje heeft haar ervaring eerlijk en tot in detail beschreven. Je voelt als lezer de zorgen, de spanning, het verdriet. En… je blijft lezen omdat je wilt weten hoe het nu verder gaat en hoe Joosje en haar familie zich door deze heftige periode heen slaan. Een prachtig verhaal over liefde, familie en zorg in tijd van ziekte. 

Een kort stukje uit het boek:

‘Het komt goed, lieve papa. Je gaat gewoon even slapen, en dan… komt het goed.’

‘Hoe weet je dat?’ vraagt hij voorzichtig.

Het is even stil. Ik zoek naar een antwoord dat ik niet heb.

Beoordeling:

Ik kon het boek niet wegleggen, het leest zo gemakkelijk weg en je blijft nieuwsgierig Joosje raakt je echt met haar verhaal. In deze boekreview: Ik zie je bij de uitgang geef ik daarom vijf sterren!

Vrijdag sterren voor het boek Ik zie je bij de uitgang van Joosje Duk

Dus zoek je nog een cadeau voor de decembermaand? Geef een mooi boek ❤️ Je vindt dit boek onder andere bij bol.com (let op dit is een affiliate link). Meer inspiratie voor boeken? Volg je me ook op Instagram? Ik deel alle (kinder)boeken ook op @mamavandrie.nl en @kinderboekenkastje.

 1,488 total views,  2 views today

You Might Also Like

Leave a Reply