Zelf slijm maken

Tijdens de quarantaine zocht ik een leuke activiteit om binnen te doen. Lexi wilde heel graag slijm maken! Wij kochten een nieuw boek: Het ultieme slijmboek. Zelf hoefde ik niet in quarantaine en ging daarom op pad om alle ingrediënten te kopen. Onze ervaringen met zelf slijm maken deel ik hier!

Het ultieme slijmboek

Dit boek koos ik uit de vele receptenboeken om zelf slijm te maken. Een kleurrijk boek met meer dan honderd recepten voor slijm. Er staan basisrecepten in, maar ook recepten voor gevorderden. Het boek is een mooie handleiding om zelf slijm te maken en geeft goede tips. Je kunt natuurlijk ook op internet zoeken, maar dit boek geeft de kinderen een leuke mogelijkheid om zelf hun eigen slijm uit te kiezen om te maken. Zo hebben we niet altijd schermpjes nodig om iets te kiezen!

Het ultieme slijmboek scoor je eenvoudig via deze link (affiliate).

Het ultieme slijmboek: zelf slijm maken!

Een recept kiezen

Er zijn zoveel verschillende recepten, dus eerst zaten de meiden even lekker op de bank om een recept uit te kiezen. Hailey wilde heel graag lichtroze slijm met glitters maken. Lexi groen slijm, en het liefste fluffy slijm. Dit was wel een recept voor gevorderden dus: fingers crossed!

Lichtroze glitterslijm

Hailey koos voor lichtroze glitterslijm. We kozen een basisrecept voor doorzichtig slijm en voegden daar roze glitterlijm aan toe. De hoeveelheden van de ingrediënten van het recept hebben we naar eigen inzicht aangepast.
Wat gebruikten we voor dit slijm:

  • Doorzichtige lijm 200ml
  • Flesje roze glitterlijm (ongeveer 10-20ml) (of blauw, of andere kleur)
  • 2-3 eetlepels baking soda
  • 2-4 eetlepels lenzenvloeistof

Hoe maak je het slijm?
Doe de lijm en glitterlijm samen in een bak. Meng goed door elkaar.

Voeg een eetlepel baking soda toe en meng.

Voeg daarna 1-2 eetlepels lenzenvloeistof toe en meng goed.

Herhaal de stappen met baking soda en lenzenvloeistof tot je stevig slijm hebt en het niet meer aan je vingers plakt.

Fluffy groen slijm maken

Lexi koos een moeilijker recept om zelf slijm te maken en daarvoor hadden we een hoop extra spullen nodig zoals je op de foto ziet.


Eerst deden we de witte lijm samen met de glitterlijm en de douchegel in de mengkom. Even goed mengen en dan de maizena erbij.

Daarna voeg je de activator toe (baking soda en lenzenvloeistof). Dan wordt het soepje een slijmerige substantie. Maar dit lukte ons niet. Samen mengden we en kneedden we bijna een uur. Maar onze groene smurrie bleef één grote kleverige soep in plaats van dat het fluffy slijm werd. Dit moeten we dus nog eens op herhaling doen!

Heb jij al eens zelf slijm gemaakt? Is dit goed gelukt?

Ga jij ook slijm maken of zoek je nog andere leuke activiteiten met kinderen?

 11,665 total views,  101 views today

You Might Also Like

Leave a Reply