Een nieuwe badkamer: verbouwing en inspiratie

Inmiddels wonen wij nu 4 maanden in ons nieuwe huis en de badkamer is een van de grote projecten in ons klushuis geweest. Wij kozen onze nieuwe badkamer zorgvuldig uit en ontwierpen een mooi ontwerp voor de grote ruimte die er was in onze nieuwe badkamer. Gezien de oude staat van de badkamer, moest alles vervangen worden, alle leidingen, afvoeren. Een grote klus dus! Aan het eind zie je het resultaat van onze badkamer!

De oude badkamer: Vintage bordeauxrood

Toen wij het huis kochten, zagen we het al gelijk. Die badkamer was niet onze smaak. Een echte vintage bordeauxrode badkamer. Maar dat de badkamer zó oud zou zijn, wisten wij eigenlijk niet. De badkamer bleek zo’n 20-30 jaar oud te zijn en er was nooit iets mee gedaan. Er was hooguit ooit een nieuwe toiletpot geplaatst en een nieuwe wastafel.

Tijdens de sloop bleek zelfs de afvoer van het bad helemaal doorgeroest te zijn (er lagen handdoeken onder, dus dit was bij de oude bewoners zeker wel bekend denken wij!). Gelukkig hebben wij er geen schade van gehad.

Aan de tekentafel

Voordat wij de sleutel kregen van ons nieuwe huis, waren wij met de plattegrond al een aantal keer bij een badkamerzaak geweest en hebben we samen een ontwerp gemaakt en de materialen besteld. Voorafgaand aan deze gesprekken maakte ik een moodboard op Pinterest, om duidelijk te krijgen wat we nu precies wilden in de badkamer. Ik volgde een cursus: De Thuisstylist Expertmethode van Sanne Gerdez. Tijdens deze cursus leerde ik hoe ik een ruimte in moet delen, leerde ik over licht- en kijklijnen, en hoe ik een moodboard moest maken.

Welke sfeer wilden wij en wat vonden we eigenlijk mooi? Uiteindelijk kwamen we op een moderne, lichte badkamer uit, met Scandinavische invloeden, veel hout en toch ook een beetje kleur.

Moodboard voor de badkamer op Pinterest. Scandinavische badkamer, met hout en visgraat tegels.

Aan de hand van dit moodboard maakten we de keuzes bij de badkamerzaak en kwamen we tot een mooi ontwerp van onze badkamer. Alles kon erin (want: grote ruimte): Bad, inloopdouche, toilet, dubbele wastafel en een open kast.

De sloophamer erin!

Yes! We konden beginnen! Binnen een week was het grootste deel van de badkamer gesloopt (zie foto) en een dag later was al het puin er ook uit. Het opbouwen kon weer beginnen. Alle leidingen moesten geplaatst worden, een nieuwe vloer gestort én alle elektra aangelegd.

Weer opbouwen

Na het slopen komt het leukere werk. Nadat alle ruwbouw weer goed opgebouwd is en alle leidingen aangelegd, kon de vloer gestort worden. Zodra de vloer droog was (na een paar dagen) mochten we op de vloer lopen en kon er begonnen worden met tegelen.

Wij kozen voor een groene visgraattegel, een keramisch parket met eikenmotief en een matte witte wandtegel. Om een natuurlijke look te krijgen en die Scandinavische, moderne sfeer die we zo mooi vonden op de plaatjes die we tegenkwamen.

Een wastafelmeubel met opzetkommen, dat leek ons echt prachtig! En dan van die mooie ronde spiegels erboven. Het eindresultaat mag er zijn en het geeft echt een heel ruimtelijk effect!

Een Scandinavische, moderne nieuwe badkamer

Het was een lange verbouwing, mede door alle extra werkzaamheden. Maar het resultaat mag er wezen. En wat zijn we blij met deze prachtige Scandinavische, moderne nieuwe badkamer!

Wat vind je van deze onze nieuwe badkamer? Op mijn Interieur pagina vind je nog meer interieur inspiratie.

 24,429 total views,  3 views today

You Might Also Like

Leave a Reply