Boekreview: Sjoerd en de Stapelstad

samen Sjoerd en de Stapelstad lezen

Wij houden enorm veel van lezen en kregen daarom dit vrolijke kinderboek opgestuurd en schreven daarom een eerlijke review over Sjoerd en de Stapelstad. Lees je met ons mee?

Sjoerd en de Stapelstad is een boek geschreven door Barry Menger (en geïllustreerd door Mats Ganzeman). Het is een prentenboek met een stapelgek Zaans verhaal over omdenken, vriendschap, samenwerken, bouwen, doorzetten, volhouden en nooit opgeven. Sjoerd is een jongen en wil graag spelen! Maar… de stad waar hij woont is helemaal volgebouwd met groene huisjes. Hij verzint een stapelgekke oplossing en samen met bouwers en gravers en anderen (ze lijken een beetje op de gele mannetjes van de Minions) realiseert hij zijn droomstad. Dit gaat niet zonder slag of stoot, maar Sjoerd is een echte doorzetter en geeft nooit op!

Hoe ziet het boek eruit?

Het boek is vrolijk vormgegeven en als bonus is dit boek ook nog een zoekboek. Op elke pagina zijn een aantal voorwerpen verstopt. Extra pret tijdens het voorlezen!

Zoeken maar! Sjoerd en de Stapelstad is ook een zoekboek.

Boek met een boodschap

Het verhaal begint met een probleem: de stad is vol en er is geen plek om te spelen. Sjoerd verzint zijn eigen stapelgekke oplossing en gaat daarmee aan de slag. Bij het oplossen van het probleem, loopt hij tegen andere problemen aan en lost die op zijn eigen manier ook weer op. Totdat zijn oplossing geslaagd is! Sjoerd geeft nooit op en dat is de moraal van het verhaal: Als je graag iets wilt, dan lukt het je, hoe veel er ook tegenzit: als je maar niet opgeeft!

Het oordeel

Het verhaal is simpel geschreven en makkelijk te volgen voor alle leeftijden. Soms is de tekst wat summier en zou je iets meer verhaal verwachten. De grappige tekeningen en het opdrachtjes als zoekboek maken dit zeker goed. Wij geven dit boek daarom 4 sterren!

Meer over Sjoerd en de Stapelstad

Wil je ook het avontuur van Sjoerd en de Stapelstad lezen? Het boek is te bestellen op de website van de Stapelstad. Wist je dat de Stapelstad ook in het echt bestaat? Combineer het boek met een leuk uitstapje in eigen land naar Inntel Zaandam: de Gestapelde Huisjes in hartje Zaanstad!

 6,111 total views,  1 views today

You Might Also Like

Leave a Reply