Boekreview: Alle dieren slapen

Dit prentenboek heet ‘Alle dieren slapen’. Het is een kleurrijk prentenboek met een leuk en herkenbaar verhaal. Ik kreeg dit boek opgestuurd via New Book Collective in ruil voor een eerlijke review. Onze ervaring lees je hier in de boekreview: Alle dieren slapen.

Het boek is geschreven door Kjersti Annesdatter Skomsvold en Mari Kanstad Johnsen Het kinderboek is vertaald door Edward van de Vendel en uitgegeven door TIPTOE Print.

Hoe ziet het boek eruit?

Boekreview: Alle dieren slapen. Het boek ‘Alle dieren slapen’ ziet er al heel leuk uit en wil je meteen lezen!
Alle dieren slapen

Als je de kaft van het boek ziet, kun je het eigenlijk al meteen zien. Dit is een vrolijk en felgekleurd boek voor nieuwsgierige peuters en kleuters vanaf twee jaar. Er komen veel dieren voorbij op de prachtige en kleurrijke illustraties. Het is een boek van groot formaat. Op elke spread kun je je kindje van alles laten zien, aanwijzen en benoemen. 

Wat zegt de uitgever?

Iedereen moet slapen.

De papegaai, de beer, de walrus en kleine Bo.

Giraffes leggen hun kop op hun billen, en de vleermuis slaapt ondersteboven.
Zelfs de bijen en de wespen slapen.
Koeien ook, maar niet zoveel.

Alle dieren slapen” is een verrassend en warmhartig voorleesboek voor nieuwsgierige kinderen, en voor hun ouders die hun best doen om ze in bed te krijgen. Met meesterlijke illustraties van Mari Kanstad Johnsen.

Het verhaal

Bo wil niet naar bed: hoe herkenbaar is dit verhaal voor ouders met kinderen die graag tijdrekken voor het slapengaan? Trekken jouw kinderen ook alles uit de kast om maar niet naar bed te hoeven? Het hele boek is in makkelijke taal geschreven en hierdoor kun je het heel fijn voorlezen aan je peuter of kleuter. Alle teksten zijn heel begrijpelijk en de illustraties passen perfect bij de verhaallijn.

Het boek gaat over Bo, die niet naar bed wil. Hij haalt alles uit de kast om tijd te rekken en:

  • 🦜 hij doet alsof hij slaapt als een papegaai op één been;
  • 🐝 verder leert hij dat alle dieren moeten slapen, ook bijen en wespen;
  • 🐄 en koeien! 
  • 🐻 Bo probeert te gaan slapen als een beer: onder tafel in zijn warme hol;
  • 🦒 of misschien is hij een giraffe met een hele lange nek! Hoe slaapt die dan? 
  • 🦇 Ha! Hij weet het! Hij gaat slapen zoals een vleermuis! 

Gelukkig gaat Bo uiteindelijk heerlijk slapen in zijn eigen bed! 

Boekreview: Het oordeel

Ik vind dit een heel mooi vormgegeven boek met een herkenbaar verhaal voor (bijna) elke ouder en kleuter/peuter. Je leert samen op een grappige manier ook over hoe dieren slapen. En misschien ook… hoe om te gaan met tijdrekkende kinderen? Wij zijn in ieder geval fan en geven dit boek daarom vijf sterren!

5 sterren voor het boek Alle dieren slapen!

Ben je overtuigd door mijn boekreview over ‘Alle dieren slapen’ en wil je dit boek graag kopen of misschien cadeau geven? Alle dieren slapen koop je gemakkelijk bij Bol.com (let op, dit is een affiliate link). Ben je nog op zoek naar meer leuke boeken? Kijk gerust voor meer tips op mijn pagina over boeken of check mijn Instagram pagina @mamavandrie.nl of @kinderboekenkastje.

 1,357 total views,  1 views today

You Might Also Like

Leave a Reply