Leuke spelletjes voor onderweg – met gratis printable

Wij gaan graag dicht bij huis de natuur in of rijden met de auto naar een mooie en leuke plek. Ik maakte een overzicht van leuke spelletjes voor onderweg. Er zijn namelijk vele manieren om je kinderen onderweg te vermaken. Wij spelen heel graag spelletjes dus waarom niet onderweg in de auto? Ook tijdens een wandeling komen deze spelletjes goed van pas, op deze manier blijft een wandeling uitdagend en lopen de kinderen lekker voorop.

Het favoriete spelletje voor onderweg van onze meiden deel ik alvast met je: Het regenboogspel en de buitenbingo! Lekker in de natuur op zoek naar verschillende dingen die op je kaart staan en deze dan afstrepen! Ik deel in deze blog spelletjes die wij graag onderweg spelen en een gratis download voor de buitenbingo!

Leuke spelletjes voor onderweg

 1. Het regenboogspel
 2. Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet
 3. Ik ga op reis en neem mee…
 4. Tellen, wie vindt de meeste?
 5. Buitenbingo, met gratis bingokaarten

1. Het regenboogspel

Wij spelen altijd het regenboogspelletje met de meiden. In de auto, tijdens een wandeling, het maakt niet uit! Eigenlijk is dit spelletje compleet bedacht door onze kinderen.

Alle kleuren van de regenboog.
Alle kleuren van de regenboog

Verloop van het regenboogspel

Tijdens het regenboogspel maakt iedereen zijn of haar eigen regenboog! Het spel gaat als volgt:

Vind dingen in de kleuren van de regenboog en maak zo je eigen regenboog!

 1. Zoek iets roods
 2. Vind iets wat oranje is.
 3. Zoek iets geels.
 4. Vind iets wat groen is.
 5. Zoek iets blauws.
 6. Vind iets wat paars is.

De meiden hebben zelf ook nog een stap 7: zoek iets wat roze is. Want dat is hun lievelingskleur en komt na paars in de regenboog volgens hen. Vinden jullie onderweg ook voorwerpen in alle kleuren van de regenboog?

Dubbele regenboog

Een variant op dit spelletje voor onderweg is de dubbele regenboog. Als alle kleuren van de regenboog snel gevonden zijn en de rit of wandeling nog langer duurt spelen we de dubbele regenboog. Eigenlijk hetzelfde spelletje maar je zoekt van elke kleur twee dingen! Veel succes!

2. Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet

Dit is een klassieker voor onderweg! Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet en het is… rood! Iemand kiest een voorwerp en noemt daarbij alleen de kleur. De rest mag raden welk voorwerp jij gezien hebt! Wie kan het beste speuren?

3. Ik ga op reis en neem mee…

Dit is een goed reisspelletje om het geheugen te trainen. Kinderen kunnen dit heel goed en zullen al snel van je winnen!
De eerste persoon heeft het makkelijk: Ik ga op reis en neem mee… een koffer.
De tweede persoon herhaalt dan het eerst genoemde voorwerp en kiest daarna nog iets wat hij of zij graag meeneemt: Ik ga op reis en neem mee… een koffer en een knuffel.
Zo komt iedereen aan de beurt en steeds wordt de hele woorden ketting herhaald. Wie raakt als eerste de kluts kwijt? Of misschien komen jullie er samen wel uit?

4. Tellen! Wie vindt de meeste?

Jonge kinderen vinden (leren) tellen heel leuk. Kies een voorwerp dat je veel tegen komt onderweg. In de auto kies je bijvoorbeeld een kleur auto en tijdens een natuurwandeling kun je bijvoorbeeld kiezen voor kastanjes, eikeltjes, of bijvoorbeeld bessen of bramen. Loop je een kabouter pad kun je ook de kabouters tellen! Laat je kind op een papiertje turven en kijk wie aan het einde de meeste voorwerpen gevonden heeft!

5. Buitenbingo

Bij bingo hoort natuurlijk ook een bingokaart. Vind de voorwerpen of kleuren op je kaart en streep ze af! Je vindt hier twee bingokaarten voor de buitenbingo: de regenboog editie en een herfstbingo. Print een van onderstaande bingokaarten en ga op avontuur!

Deel je jullie ervaring met deze leuke spelletjes voor onderweg? Spelen jullie de buitenbingo of het regenboogspel? Dat kan via Instagram @mamavandrie.nl of in een reactie onder deze blog! Pf misschien ben je op zoek naar andere leuke spelletjes?

Liefs Mariska

Een leuke bingokaart voor buitenbingo.
Buitenbingo Regenboog editie
Bingokaart voor een leuke herfstbingo!
Herfstbingo

 6,185 total views,  2 views today

You Might Also Like

Leave a Reply