Weekoverzicht 2: meivakantie, fotoshoot en meer!

In weekoverzicht 2: meivakantie, fotoshoot en meer, neem ik jullie weer mee in onze avonturen van de afgelopen week. Wat is de week weer snel voorbij gevlogen! Wij hadden namelijk nog een weekje meivakantie. Lees en kijk snel mee in dit weekoverzicht.

Zondag

Vandaag hadden wij een heerlijke rustige dag. De meiden konden lekker buiten spelen met het mooie weer en daar werd dan ook gretig gebruik van gemaakt. Hailey deed een proefritje op d’r fiets (waaghals… inclusief bescherming en helm, fietste ze wel zeker 2 meter ver) en er was een lekkere monkey platter als avondeten!

Maandag

Vandaag, 4 mei, dodenherdenking. Dus de vlag mocht deze keer weer uit, maar wel halfstok. Daarnaast was het een prachtige warme dag, dus er is weer veel buiten gespeeld. Hailey kon ineens zelf schommelen! Wauw wat knap!! (En hoe handig voor ons, haha!) Vandaag heeft Lexi goed geoefend met fietsen: opstappen vond ze nog heel moeilijk, maar ineens had ze het door en was ze niet meer te stoppen! Tussen de oefeningen op de fiets door, knutselden we ook een bankje in elkaar voor aan de eettafel buiten. We hadden nog een hoop restmateriaal van de verbouwing op zolder liggen, dus daar verscheen zowaar een gratis bankje. Lexi had zelf ook een design bedacht, dus voor we het wisten waren er prachtige tekeningen verschenen op de planken voor de zitting…

Verder moest ik mijn medicatie ophalen bij de apotheek. Dat hadden meer mensen bedacht en daar stond ik: in de rij, buiten de apotheek (wel in het zonnetje), zo’n 9 meter van de ingang verwijderd (de slimme rekenaar onder ons weet dan wel dat er natuurlijk netjes 1,5m afstand was in die rij en dat de wachttijd dus uiteindelijk gelukkig wel meeviel).
Voor de meiden maakte ik weer een lekkere monkey platter en Cody sliep zowaar eindelijk een keer zelf in zijn bedje! Mijlpaal!

We hadden wat laat gegeten en daardoor waren de meiden nog beneden tijdens de dodenherdenking. We hebben geprobeerd uit te leggen waarom deze herdenking er is en dat we dus twee minuten stil zijn. Toch moest ik uiteindelijk moeite doen om mijn lach in te houden, toen Lexi spontaan begon te dansen op de Taptoe die gespeeld werd op de trompet…. Oeps… Onze muziekliefhebber.. Dit gaan we een andere keer nog wel eens verder proberen uit te leggen…

Dinsdag

Bevrijdingsdag, de vlag mag weer uit. Wat vinden ze dat toch speciaal en leuk! Het was een mooie zonnige dag en Lexi kon niet wachten om weer een stukje te gaan fietsen.
We hebben daarom een stukje gewandeld in de wijk en Lexi is op haar eigen grote fiets meegefietst. Trots dat ze was! Halverwege maakten we even de plaatselijke speeltuin onveilig. Wat is zo’n zonnig dagje samen toch genieten!

Woensdag

Vandaag moest Rainier even naar zijn werk om wat voorbereidingen te doen in verband met de nieuwe maatregelen in het onderwijs. Ik heb in de ochtend lekker geknutseld met de meiden: maskers geprint, uitgeknipt en geverfd. Lexi was zelfs zo lief om Hailey overal even bij te helpen. ‘Wat ben ik een lieve zus, hè mama!’
Daarna was het tijd om te verkleden. Ineens had ik een konijn en een zeemeermin in huis!
De creatieve ochtend was nog niet voorbij: we maakten nog mooie creaties met strijkkralen en er werden prachtige bloemen geverfd.

In de middag speelden we lekker buiten: een zonnige dag, de blokken op het speelkleed, de bellenblaasmachine aan en de pret was compleet!
Aan het eind van de middag maakte ik ook deze lekkere lasagne. Je vindt het recept hier.

Donderdag

Vandaag was het alweer zo’n stralende dag! Het zou bijna saai worden! Rainier nam Lexi mee voor een langer fietstochtje rond de wijk en ik speelde flessenvoetbal met Hailey. Wat een pret!
Bij terugkomst maakte Lexi er nog een eigen variant van waarbij ze geblinddoekt de fles water om moest slaan. Fantasie en eigen spel van de kinderen, heerlijk vind ik dat om te zien!

Vrijdag

Vandaag maakten wij iets lekkers voor Moederdag (niet voor mij, maar voor de oma’s). Lexi had het recept gevonden in het receptenboek: Polles Pannenkoekenboek. Dit is een leuk receptenboek van Polles keuken uit de Efteling. Het heeft veel lekkere recepten en er staan heel veel mooie foto’s en plaatjes in.
Het recept voor chocolade cake uit de koelkast moest het worden. Dit leek Lexi erg lekker (want ja, wie houdt er nou niet van chocolade?!).


Zaterdag

Vandaag een speciaal event op de planning: een fotoshoot met Natalie! In augustus 2018 gingen wij al een keer met haar op pad voor foto’s. Zij maakte toen prachtige foto’s van ons gezin van vier. Inmiddels zijn wij een gezin van vijf en hadden we eigenlijk eind vorig jaar weer een shoot gepland staan. De één na de ander werd ziek en daar waren we dan vandaag: eindelijk was het zover! Een fotoshoot op gepaste afstand in de natuur.
We hebben weer genoten! Wat een leuke middag, de meiden vonden het ook echt super leuk. Ik kijk alweer uit naar het resultaat. Neem gerust een kijkje op de website van Natalie voor meer info.

Verder was Cody vandaag ‘ineens’ alweer 7 maanden oud! Wat is die tijd voorbijgevlogen zeg! Die kleine baby, waar is die ineens gebleven? De houten mijlpaal kaart die je hier op de foto ziet, komt van Feestje van Hout.

Dat was onze week weer! Een laatste weekje vakantie met zijn vijven thuis. Komende week mogen we weer naar school, kinderdagverblijf en werk. Wat zal dat weer wennen zijn voor iedereen!

Hebben jullie ook zo genoten van het mooie weer en hadden jullie ook nog een weekje meivakantie?

 1,198 total views,  1 views today

You Might Also Like

Leave a Reply