Een gerecht dat ik graag maak (en eet) is lasagne. Ik deel met jullie mijn eigen recept voor een makkelijke en lekkere lasagne. Dit is één van de recepten die ik graag maak, omdat onze meiden in de fase beland zijn, waarbij alles: ‘lust ik niet!’ heet. Met dit recept weet ik dat de meiden dan wél groenten eten, al dan niet verstopt in de saus. Als het aan hen ligt, eten we anders alleen tomaatjes, paprika’s, komkommer en wortels en erwtjes…
Samengevat is dit recept voor lekkere lasagne: makkelijk, met groente en de kinderen vinden hem ook lekker!

Ingrediënten lasagne voor 4-6 personen

  • Honig lasagne bladen (de helft van het pak)
  • 300-500g gehakt
  • 2 pakjes tomato frito
  • 1 courgette
  • 3 paprika’s (andere groenten kun je er ook makkelijk in verwerken)
  • 1 pakje Oatly kookroom
  • 3 eetlepels maizena met 6 eetlepels water
  • bakspray
  • bechamelsaus (ingrediënten en recept hieronder)
  • geraspte kaas

Ingrediënten bechamelsaus

  • 50gram boter
  • 60gram bloem
  • 500ml melk

Bereidingswijze recept voor lekkere lasagne

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een grote ovenschaal in met de bakspray.
  • Schil de courgette met een dunschiller.
  • Snij de courgette en paprika’s in kleine stukjes.
  • Bak het gehakt rul in een hapjespan.
  • Voeg de courgette en paprika’s toe en laat even meebakken.
  • Giet de 2 pakjes tomato frito erbij en breng aan de kook.
  • Voeg de kookroom toe en laat even pruttelen.
  • Begin ondertussen ook aan de bechamelsaus: smelt de boter in een pannetje.
  • Zodra de boter gesmolten is, voeg de bloem toe aan de boter. Meng dit met een houten spatel of lepel tot een deegballetje. Laat dit goed garen (tot het deegballetje kruimelig is).
  • Giet het maizena papje bij de tomatensaus en draai de pit uit zodra de saus de goede dikte heeft om de lasagne op te bouwen.
  • Voeg intussen de melk langzaam toe aan de boter en bloem. Voeg steeds een beetje melk toe en zorg dat dit goed opgenomen wordt door de bloem. Aan het eind kun je makkelijker een garde gebruiken hiervoor.
  • Laat de bechamelsaus even kort koken. Blijf roeren met de garde. Breng op smaak met wat peper en zout. De bechamelsaus dikt zo wat in. Zorg dat hij wel vloeibaar genoeg blijft om te gieten.
  • Schep een laagje rode saus in de ingevette ovenschaal en dek af met een laag lasagne bladen. Dan weer een laag saus en lasagne bladen. Ga zo door tot de saus (bijna) op is. Eindig met een laag rode saus.
  • Giet de bechamelsaus over de lasagne.
  • Strooi nog wat geraspte kaas over de lasagne.
  • Zet de schaal in de oven voor 30 minuten.
  • Laat de lasagne 10 minuutjes uit de oven staan voordat je hem op het bord schept.

Zijn jullie kinderen ook van die lastige eters? En wat doe jij om ze genoeg groenten te laten eten? Deze lasagne is bij ons meestal echt een succes! Eet smakelijk!

 206 total views,  1 views today