Weekoverzicht 1: Koningsdag en keukenprinsessen

Vanaf nu ga ik jullie elke week even meenemen in onze avonturen van de afgelopen week in een weekoverzicht. Wat gebeurde er deze week en wat deden wij allemaal? Weekoverzicht 1 gaat over een prachtige zomerse dag, veel grijze dagen, Koningsdag en keukenprinsessen! Welkom in het allereerste weekoverzicht!

Zondag

Vandaag was het een prachtig mooie, zomerse dag. Wij besloten om een lekker eind te gaan fietsen. We hebben onderweg gezellig gekletst, liedjes gezongen en Cody sliep een tijdje heerlijk in de bakfiets. Aan het eind van de fietstocht hadden wij allemaal een ijsje verdiend!

Na de fietstocht waren de meiden moe en keken ze even tv. Ik kon ondertussen verder met mijn eigen projectje. Ik deed de afgelopen weken al mee aan een project van Stipstijl: Dots of Hope. Hierbij wordt elke week een stippen patroon op een bord met een diameter van 20cm gezet. Elke week wordt een deel van het patroon gemaild en kun je weer aan de slag. Erg leuk om op deze manier (tegelijk met de anderen die mee doen met dit project) een patroon op een bordje te zetten! Inmiddels zijn we in week 4 aangekomen en volgende week komt dan het laatste deel. Een foto komt later, want dit mag nog niet gedeeld worden.
Ondertussen verfde Lexi gezellig met mij mee aan tafel:

Maandag

Vandaag was het dan zover: Koningsdag! Wat een vreemd gevoel geeft zo’n dag nu tijdens de Coronacrisis. Onze eerste traditie met Koningsdag: de vlag uithangen. Rainier hangt de vlag buiten en ik kijk met Lexi vanuit de voortuin hoe dat gaat. Lexi vindt de vlag van Nederland mooi en maakt er daarom ook meteen een tekening van:

Lexi tekende de vlag van Nederland


Traditie nummer 2: de oranje tompouce. Ik had tijdens de boodschappen in het weekend al oranje tompoucen gehaald dus die mochten nu voor de dag komen! Om 10 uur dronken wij koffie en ranja met een oranje tompouce. Voor de tv om de toespraak van de koning te kunnen kijken. De meiden vonden het mega interessant. De reacties van de meiden waren dan ook: “wauw is dat onze koning?” “Hij lijkt wel op papa, toch?” (Ik zie de gelijkenis niet echt maar oké) En: “hey, maar waar is zijn kroon dan?” 


Verder was Koningsdag/Woningsdag voor ons een rustige dag. Tekenen/knutselen, buiten spelen en eten, spelletjes en even videobellen met oma. 

Dinsdag

Het weer is omgeslagen. Ineens gaan we van zonnige dagen naar grijs en regen. Om de meiden lekker bezig te houden, bakten wij een heerlijke, smeuïge chocoladetaart. Het recept en hoe dat ging met twee kinderen lees je hier.
Tijdens zo’n eerste regenachtige dag merk ik dat de meiden weer even zoekende zijn in wat ze willen/kunnen gaan doen. Ze kunnen niet even snel in hun pyjama of ondergoed naar buiten om te spelen dus moeten andere dingen gaan bedenken. Dus zette ik ze (alledrie de kids) aan tafel met de verf:


Woensdag

De woensdag stond in het teken van opruimen. Dinsdag had Rainier al het puin van onze kapotte poort in de auto geladen om naar de mileustraat te brengen. Daar aangekomen bleek de wachtrij tot na sluitingstijd te zijn. Dus besloot hij vandaag terug te gaan. Daar heeft hij ruim 2 uur gewacht voor hij überhaupt het terrein op mocht. Maar het is gelukt.
Thuis speelden we alsof de meiden naar zwemles gingen en speelde Lexi spelletjes op de iPad: ondertussen is zij een echte influencer geworden en heeft zichzelf de selfie camera toegeëigend. Ook mijn telefoon is niet meer veilig. Dit levert wel de leukste foto’s op!

Verder besloot Cody dat hij echt geen baby meer is en zat ineens op handen en knieën te wiebelen in de box! Daarna liet Hailey ineens zien dat ze een echte Picasso in de dop is door ons gezin op prachtige wijze vast te leggen!
Na het avondeten was het daarna nog tijd voor bad en bed. De meiden hadden bedacht dat ze wel met zijn drieën tegelijk in bad konden. Zo gezegd zo gedaan! Wat een dolle pret met z’n drietjes in bad!

Donderdag

Alweer een grijze dag en de meiden hebben weer wat meer hun draai gevonden in het binnen spelen. De Playmobil wordt weer veel gebruikt in hun spel en daarnaast spelen ze samen hun eigen rollenspel. Vandaag gingen ze naar zwemles en naar het strand. Zo mooi hoe die fantasie werkt bij kinderen!
Na het strandbezoek werd er dan ook even lekker gek gedaan samen!

Rainier keek in de middag samen met de meiden naar ‘Verschrikkelijke Ikke’ op Netflix. De nieuwe favoriet van onze dames. Zo leuk! Ondertussen kon ik werken aan het stuk dat ik schreef over leuke en originele moederdagcadeaus.

Vrijdag

In de ochtend was het vandaag best prima weer. De meiden gingen even lekker naar buiten (ja ook verkleed als prinses kun je prima buiten spelen) en er werden mooie bellen geblazen.
Daarna hebben we nog samen met de strijkkralen gespeeld. De concentratieboog van de meiden wordt steeds beter en ik merk dan ook dat ze de bordjes strijkkralen steeds verder gevuld krijgen. Lexi ging aan de slag met een hart. Die is voor ome Dimitri en tante Lisanne zegt ze (hij is nog niet af dus het eindresultaat volgt nog!).

Verder deed ik in de middag de wekelijkse boodschappem. De koelkast was inmiddels aardig leeg en Rainier had voor zijn werk nog wat extra spullen nodig bij de Action. Dus ik de ging op pad.
Eerst spullen gehaald bij de Action en daar meteen wat extra spulletjes voor de meiden mee gebracht. Ik vond bijvoorbeeld een super leuke set velvet kleurplaten (4 stuks) voor maar 0,99!
Daarna door naar de Kruidvat voor vitamines voor de kinderen en naar de Jumbo voor de wekelijkse boodschappen. Je merkt nu op straat en in de winkels dat mensen weer wat meer op straat zijn. Het wordt drukker, maar sommige mensen snappen toch nog steeds die 1,5 meter regel niet.
Terwijl ik de boodschappen deed, werd er thuis druk gepicknickt:

Zaterdag

Vandaag weer een grijze dag dus de stiften werden weer voor de dag gehaald. Geen dag geleefd zonder de teken- en knutselspullen bij ons in huis! Inmiddels is Hailey haar eerste velvet kleurplaat bijna klaar. Wat is ze trots dat ze nu zo mooi binnen de lijntjes kan kleuren!

Tijdens deze intelligente quarantaine hebben wij ook onze Xbox 360 afgestoft en aangesloten. Lexi speelt inmiddels als een volleerd gamer haar eigen tuin in Viva Piñata. Zo leuk om te zien hoe snel ze dat oppikt! Binnenkort maar eens op zoek naar andere spelletjes voor kleine kinderen. Tips zijn welkom!

Ook op deze grijze dag dook ik met de meiden weer de keuken in. Vandaag bakten we een heerlijk bananenbrood!
Verder maakt Cody grote sprongen vooruit (figuurlijk dan hé, hij kan nog niet springen). Hij zit voortaan gezellig bij ons aan tafel tijdens het eten, eet zoveel mogelijk met ons mee en is boos als het eten op is!

Dat was weekoverzicht 1! Hebben jullie leuke dingen gedaan de afgelopen week?

 1,720 total views,  1 views today

You Might Also Like

One Comment

  1. Ineke

    Heerlijk om te lezen Mariska!

Leave a Reply