Thuisvakantie

In deze periode met Corona kunnen we er niet omheen: thuisvakantie, dus een vakantie in en rond het huis. Jammer genoeg voor ons dit jaar niet de vakantie waar we op gehoopt hadden: naar Legoland en daarna rondtrekken door Denemarken, maar we maken er het beste van: een echte thuisvakantie.

De meivakantie gaat bijna van start en het weer is ons gelukkig ook goed gezind. Daarom leek het me leuk om te delen wat wij hoogstwaarschijnlijk deze vakantie gaan doen.

Activiteiten buiten

Fietsen

Voor ons met stip op nummer 1: Fietsen. Wij zijn heel erg blij, dat we ondanks alle maatregelen nog wel lekker eropuit mogen rond eigen woning. Dus het liefst gaan we nu fietsen met onze bakfiets. Drinken en wat lekkers mee en fietsen maar. Tussenstop bij een speeltuintje en de middag is compleet!

Spelen in onze eigen speeltuin

Wij hebben verder ook het geluk in het bezit te zijn van een mooie zonnige achtertuin. Ook wel bekend als onze postzegel. Want ja, groot is ‘ie niet helaas. Inmiddels is onze achtertuin, mede met dank aan de Corona crisis en de nieuwste aanschaf, een speeltuin aan huis geworden. Zandbak, speelhuisje, schommel, waterbak en niet te vergeten de trampoline.
Onze meiden spelen dan ook graag buiten: ze verzinnen bijvoorbeeld zelf een verborgen schat en gaan dan met schatkaart op zoek naar de schat.

Met z’n drie in de bakfiets

Spelen met water en zand

Met een zandbak en watertafel in de tuin komen we er niet omheen: modder. Wat is er nou leuker dan met water en zand spelen? Met modder, water en zand bouwen we de mooiste kastelen en maken we de lekkerste ijsjes en taartjes!


Stoepkrijt

Hinkelbaan van stoepkrijt
Magische potjes maken

Met stoepkrijt kun je de leukste dingen doen in de tuin. Wij maakten bijvoorbeeld deze hinkelbaan en deden daar nog opdrachtjes bij met de getallen.
Een ander leuk idee is bijvoorbeeld een parcours maken: de lijn stoepkrijt volgen, rondjes draaien, springen, hinkelen.

Nog een tip die ik kreeg wat betreft stoepkrijt: magische potjes maken. Deze magische potjes maak je met zout en stoepkrijt. Het zout doe je in een bakje en je kiest de kleur stoepkrijt die je graag zou willen. Kleur met het stoepkrijt het zout en giet het gekleurde zout in een (glazen) potje. Zo vorm je laag voor laag verschillende kleuren (niet schudden!). Het eindresultaat: een potje gevuld met allerlei gekleurde laagjes. Onze dames hebben niet allebei genoeg geduld om het hele potje te vullen, maar leuk is het zeker!
Verder is het natuurlijk ook leuk om de kinderen zelf een zo mooi, zo groot mogelijke tekening te laten maken.

Actief: rolschaatsen, fietsen

We hoeven gelukkig niet al onze tijd in de achtertuin door te brengen en daarom maken we ook graag een klein ommetje door de wijk.
Lexi heeft een tijdje terug rolschaatsen gekregen en doet niets liever dan dat (oke, fietsen op haar fiets met zonder zijwielen is ook favoriet). Hailey gaat dan op haar loopfiets mee en Cody ligt (gelukkig) heerlijk in de kinderwagen. Zo gaan we dan lekker een klein rondje wandelen/fietsen/rolschaatsen.

Activiteiten binnen

Omdat het weer zo mooi is, zijn wij het grootste gedeelte van de tijd buiten. Natuurlijk zijn er binnen ook nog steeds een hoop leuke dingen te doen samen. Ik noem er een aantal hieronder:

  • Puzzelen
  • Bordspelletje spelen. Onze favorieten met de kindjes zijn op dit moment: “Met Nijntje op stap”, “paddenstoelenspel” van Janbibejan, “Dobble”, “Memory” en “Lotto”. Wij houden zelf heel erg van het spelen van bordspellen, dus wij vinden het heel leuk om dit nu met de meiden te kunnen doen
  • Kleien
  • Strijkkralen
  • Knutselen (papier, lijm, schaar, stickers en stiften; fantasie de vrije loop laten gaan)
  • Koekjes/muffins bakken en versieren

Wat gaan jullie in deze thuisvakantie/meivakantie allemaal doen?

 1,675 total views,  1 views today

You Might Also Like

Leave a Reply