Kindvriendelijke spinazietaart
Deze quiche ofwel spinazietaart is een van de favorieten van onze kinderen. Zodra ik het woord spinazietaart laat vallen, kunnen ze niet meer wachten tot we gaan eten. Omdat het hier zo’n hit is, deel ik met jullie mijn recept voor kindvriendelijke spinazietaart.
Spinazie is iets wat niet alle kinderen zomaar willen eten. Ik vind spinazie altijd heel lekker. Daarom bedacht ik op basis van bestaande recepten deze spinazietaart. Het is eigenlijk een heel makkelijk recept geworden! De oventijd is alleen vrij lang, waardoor de totale bereidingstijd wel iets meer dan een uur is. Maar dat maakt het nog steeds heerlijk om hem in het weekend te maken. Je kunt de taart ook helemaal afbakken en hem dan op een later moment nogmaals opwarmen.
Vind ik niet lekker! Lust ik niet!
Lusten jouw kinderen geen spinazie? Onze oplossing voor groenten die de kinderen niet lekker vinden is: verstopte groente! Je kunt er bijvoorbeeld een dinotaart van maken, of een leuke vorm van de restjes bladerdeeg op de bovenkant. Vaak als iets anders heet, en je maakt er iets leuks van… dan lusten kinderen het soms toch ineens wel. Het proberen waard!
Onze kinderen daarentegen vinden spinazie echt heel lekker. En in deze taart… smullen ze alles op tot de laatste kruimel!
Een perfect gerecht om te maken met de kinderen dus. Lekker én veel groente! Misschien wil jij ook deze kindvriendelijke spinazietaart eens maken. Laat je me weten wat jouw kind(eren) ervan vond(en)?
Kindvriendelijke spinazietaart
Course: Diner, LunchCuisine: Vegetarisch, KinderkeukenDifficulty: Beginner4
servings30
minutes40
minutes300
kcal1
hour10
minutesDe spinazietaart die iedereen tot de kruimel opeet!
Ingrediënten
2 uien
3 teentjes knoflook
650g spinazie (fijngesneden, vriesvers)
250g geitenkaas
4 eieren
75g pijnboompitjes
1 rol vers bladerdeeg
- Benodigdheden
Bakpapier
Springvorm 24cm
Bakboter
Bakspray
Stap voor stap
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Bekleed de onderkant van de springvorm met bakpapier en vet de zijkanten in met de bakspray.
- Snipper de uien en pel de knoflook
- Smelt wat bakboter in een hapjespan en fruit de gesnipperde uitjes.
- Pers de teentjes knoflook met de knoflookpers boven de pan met uitjes en bak even mee.
- Voeg de spinazie toe aan ui en knoflook in de hapjespan en bak het geheel.
- Terwijl de spinazie ontdooit en bakt, rooster de pijnboompitjes in een andere koekenpan.
- Bekleed de bakvorm met het bladerdeeg. Om dit gemakkelijk te kunnen doen, maak ik altijd eerst een afdruk van de vorm in het bladerdeeg. Dan kun je dit meteen makkelijk op de onderkant leggen. Daarna snij ik een aantal rechte repen om de zijkant te kunnen bekleden.
- Als de spinazie goed ontdooid en gebakken is, schep het spinaziemengsel dan in een zeef of vergiet om goed uit te laten lekken. Je kunt dan ook het vocht eruit drukken met een lepel. Zo wordt je taart niet te vochtig.
- Klop in een kom de eieren los.
- Verkruimel de geitenkaas boven de kom met eieren.
- Voeg de pijnboompitjes en het spinaziemengsel toe aan het eimengsel. Klop goed met een vork totdat het één mooi geheel vormt. Door de warmte van de spinazie zal de geitenkaas smelten en wordt het een mooi samenhangend mengsel.
- Giet de taartvulling in de taartvorm. De restjes bladerdeeg gebruik ik altijd om nog bovenop de taart te leggen. Dit geeft een lekker korstje bovenop.
- Bak 40 minuten in de oven op 200 graden.
- Eet smakelijk!
Wat vind jij van de kindvriendelijke spinazietaart?
Heb jij dit recept voor kindvriendelijke spinazietaart geprobeerd? Deel je dit dan met me via Instagram @mamavandrie.nl of hier in een reactie?
Wat is het favoriete eten van jouw kinderen? Kiezen zij ook voor iets bijzonders of gaan zij voor de standaard friet, pannenkoeken, pizza?
Of kijk gerust naar mijn andere kindvriendelijke recepten!
46,475 total views, 2 views today
Leave a Reply