Noord-Holland met kleine kinderen: de 8 leukste uitjes

Omdat wij dit jaar op vakantie gingen in eigen land, was ik op zoek naar de leukste uitjes en activiteiten in Noord-Holland met kleine kinderen. Of eigenlijk, de kop van Noord-Holland.

Wij verbleven op minicamping het Landleven in Callantsoog, dochtbij Groote Keeten. De camping was heerlijk rustig en mooi verzorgd. Een leuk kampeerveld met grote speeltuin en lieve eigenaren. De kinderen mochten elke dag helpen met het melken van de koeien en elke drie dagen was er de mogelijkheid om een ritje op een pony te maken. Onze kinderen (en wij ook) hebben genoten! Wat een topplekje voor een gezin met kleine kinderen!

Rondom deze plek ben ik gaan zoeken en hier is dan mijn lijstje: Noord-Holland met kleine kinderen: onze favoriete uitjes en activiteiten.

1. Naar het strand!

Callantsoog ligt aan de kust en wat is er nou leuker voor kinderen dan naar het strand gaan. We hoopten natuurlijk op prachtig stralend weer, maar de temperatuur was lekker Nederlands, dus iets te fris om echt te zwemmen. Op het strand kunnen onze meiden gelukkig urenlang zandkastelen bouwen, schelpen en andere schatten zoeken, rollen door het zand, vliegeren en ga zo maar door. Cody vond alles erg interessant en wilde het liefst alle schelpen opeten… Toch maar niet!

2. Fietstochtje maken

Omdat Lexi nu goed zelf kan fietsen, én Cody goed kan zitten, konden we leuke fietstochtjes gaan maken. Kleine rondjes door de duinen, genieten van de uitzichten. Fietsen vinden de kinderen altijd leuk, en we konden bij een leuk strandtentje of speeltuin even stoppen voor een pauze. We nemen altijd het picknickkleed mee en een grote tas met lekkers: genieten maar!

Lexi ging nu dus mee op haar eigen fiets. Om haar af en toe te helpen (als ze moe was bijvoorbeeld) en om op drukkere plekken veilig te kunnen fietsen kochten wij de Trail-Gator. Ideaal! Het was wat werk om hem de eerste keer goed te bevestigen, maar nu hangen we haar fiets zo aan die van Rainier!

3. Sprookjeswonderland

Sprookjeswonderland is een prachtig kleinschalig attractiepark in sprookjesthema. Er is een sprookjesbos, een grote speeltuin en een kinderboerderij. Ook zijn er veel attracties voor kleine(re) kinderen en is er dus voor onze kinderen veel te doen. Wij brachten een bezoekje aan dit park en hebben echt genoten! Alle attracties waren perfect voor de leeftijd van onze kinderen (3 en 5 jaar). De entree is €11,50 per persoon vanaf 2 jaar.

4. Land van Fluwel

Het Land van Fluwel vond ik via internet. Dit is een prachtige natuurspeeltuin met een lang blotevoetenpad. Ook is er een skelterbaan, opgesplitst voor grotere en kleinere kinderen. Verder is er een wandelroute met informatie over de tulp, heel leerzaam!

Wij vonden Land van Fluwel heel leuk! Eigenlijk waren onze kinderen wel iets te klein, het is denk ik nog leuker als ze net iets ouder zijn. Het blotevoetenpad was heel uitdagend, er moesten best wat sloten overgestoken worden, en twee hele hoge bruggen. Lees: met baby in draagzak en peuter die gedragen moest worden en de kleuter die dus ook nog wat hulp nodig had… Flinke uitdaging voor ons dus!

5. Schagen

Schagen is een prachtige oude stad met een mooi centrum en leuke winkeltjes, leuke terrassen en een grote kerk. In het hoogseizoen worden hier elke week markten en evenementen georganiseerd, met klederdrachten en meer. Wij hebben geen evenement bezocht, maar de sfeer van de stad smaakte zeker naar meer!

6. Fort Kijkduin

We wilden ook graag een cultureel uitje doen deze vakantie en wij gingen een dagje naar Fort Kijkduin. Heel interessant voor de kleintjes (ze snappen nog niet veel van de oorlog, maar ze vonden de kanonnen erg interessant). Er is een donkere tunnel waar je doorheen kan/mag lopen, dat vonden ze ook erg spannend en leuk.
Aansluitend aan het museum is er ook een aquarium. Een leuk, niet al te groot aquarium met een mooie tunnel! Je loopt echt onder de vissen door. Hoe leuk is dat!

Aansluitend aan ons bezoek aan Fort Kijkduin, gingen we nog even het strand op. Wat was het hier heerlijk rustig! Vanaf de parkeerplaats bij Fort Kijkduin loop je zo het strand op. Hier hebben we heerlijk gezeten (Cody geslapen), gevliegerd en schelpen en andere schatten gezocht.

7. Een molen bezoeken

De regio waar Callantsoog in ligt, staat bekend om zijn bollenvelden. In deze velden staan ook best veel molens. Vlakbij onze camping vonden wij korenmolen De Hoop in ‘t Zand.
Wij gingen met de fiets (want leuk fietstochtje) een bezoekje brengen!

We hadden geluk, want de molenaar was aanwezig. Wij kregen dus een rondleiding van de molenaar, Lexi mocht helpen met het stilzetten van de wieken en we mochten helemaal naar het bovenste stuk van de molen! Super leuk!

8. Callantsoog

Callantsoog is een prachtig, typisch kustplaatsje. Wij gingen tijdens een fietstochtje door de duinen even lekker een ijsje eten. Er is in het dorp vanalles te doen (trampolines, restaurants, en natuurlijk het strand). Heerlijk plaatsje om even doorheen te wandelen en dus een ijsje te eten!

De 8 leukste uitjes in Noord-Holland met kleine kinderen

Dit waren de uitjes die wij deden en echt leuk/goed te doen waren met kleine kinderen tijdens onze vakantie in Callantsoog. Hebben jullie nog leuke tips?

 10,030 total views,  5 views today

You Might Also Like

One Comment

  1. Ineke

    Wat gezellig dat je ons laat meegenieten van jullie leuke vakantiebelevenissen.

Leave a Reply