Mama van drie Rijmwoordenmemory

Gelukkig gaan de kinderen weer naar school, maar een dilemma van veel ouders was wel: Hoe houd je het thuisonderwijs leuk? Wij spelen samen graag heel veel spelletjes! Ik merkte dat onze meiden echt dolle pret hadden in het vinden van rijmwoorden. Daarom maakte ik dit leuke spel en deel ik het nu met jullie: Het enige echte Mama van drie Rijmwoordenmemory!

Dolle pret met rijmen! Wat rijmt er op poep?

Spelletjes spelen

Wij houden zelf echt heel erg van spelletjes spelen. Dus bedacht ik dat het leuk was om het thuisonderwijs te combineren met een spelletje. Lexi kreeg van haar juf allerlei rijmopdrachten, waaronder ook een opdracht om de juiste plaatjes bij elkaar te zoeken. Ik kreeg het idee dat we daar ook wel een memorspel van konden maken.

Samen met Lexi heb ik leuke en grappige rijmwoorden bedacht. Daar zochten we dan weer leuke plaatjes bij. Op deze manier heeft ze extra veel gerijmd terwijl ze het eigenlijk niet bewust doorhad. Ze maakte er zelfs een sport van! Zij heeft veel van de combinaties van het spel uitgezocht, dus ze zijn echt geschikt voor kleuters! Het spel is al uitvoerig getest door Lexi en Hailey dus succes gegarandeerd!

Wil jij dit Mama van drie Rijmwoordenmemory ook eens proberen? Onderaan de blog vind je een link naar een gratis printable versie van het spel. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden!

Rijmwoordenmemory: Speltips

  1. Laat een kaartje met een plaatje zien en zoek samen zo veel mogelijk rijmwoorden. Zit jouw rijmwoord ook bij de andere kaartjes?
  2. Leg alle plaatjes open op tafel en zoek de rijmwoorden bij elkaar.
  3. Leg alle plaatjes blind op tafel en probeer de juiste plaatjes met rijmwoorden bij elkaar te vinden. Wie de meeste setjes gevonden heeft, heeft gewonnen!

Rijmwoordenmemory: Gratis download

  1. Download het PDF-bestand via de Download knop.
  2. Print het bestand met de plaatjes uit.
  3. Plastificeer de geprinte plaatjes (optioneel).
  4. Knip de kaartjes uit.
  5. Rijmen maar!

Heel veel speelplezier! Ik ben benieuwd naar jullie spelletjes! Deel je foto’s op Instagram met de tag @mamavandrie.nl en #rijmwoordenmemory

 1,150 total views,  2 views today

You Might Also Like

Leave a Reply