Het lekkerste recept voor bananenbrood

Vandaag dook ik weer de keuken in met de meiden. Wat zouden we nu eens gaan maken? Gezien de overrijpe bananen was voor mij de keuze snel gemaakt: wij maken vandaag bananenbrood! Kijk hier hoe wij het lekkerste bananenbrood maakten en lees ook het recept dat ik zelf samenstelde: het lekkerste recept voor bananenbrood.

Ingrediënten bananenbrood

  • 125g boter
  • 140g bloem
  • 140g havermout
  • 4 (overrijpe) bananen
  • 2 eieren
  • 80g lichte basterdsuiker
  • 75ml melk
  • 4g baking soda (ongeveer 3/4 theelepel)
  • 2tl kaneel
  • snufje zout
  • bakspray (ik gebruik meestal de bakspray van Dr. Oetker, maar invetten met boter kan ook)
Alle ingrediënten die ik gebruikte voor het bananenbrood

Stap voor stap bereidingswijze bananenbrood

  • Verwarm de (hetelucht) oven voor op 170 graden.
  • Smelt de boter in een pannetje.
  • Maal de havermout fijn met bijvoorbeeld een staafmixer. Zet de havermout even apart. Het fijnmalen ging minder makkelijk dan ik had bedacht met mijn staafmixer dus volgende keer gebruik ik hiervoor de keukenmachine.
  • Haal de schil van de bananen af en pureer de bananen (Dit kan in een blender, keukenmachine of met de staafmixer) Wij gebruikten nu de keukenmachine.
  • Voeg de eieren, boter en melk toe aan de gepureerde bananen en meng dit goed door elkaar.
  • Meng de havermout, bloem, baking soda, zout en kaneel in een aparte kom.
  • Voeg het droge havermout/bloemmengsel toe aan het natte bananenmengsel.
  • Mix tot het een mooi glad beslag is geworden.
  • Vet een cakeblik in met bakspray of boter. Giet het beslag in het ingevette cakeblik.
  • Zet het cakeblik in de voorverwarmde oven voor ongeveer 60 minuten.
  • Haal het bananenbrood uit de oven. Haal het bananenbrood de vorm en laat afkoelen op een rooster.

Wij smulden heerlijk van dit bananenbrood en er gaat ook een stuk in de vriezer.

Het lekkerste bananenbrood: smullen maar!

Je kunt dit bananenbrood namelijk prima per plakje invriezen en zo af en toe een paar plakjes ontdooien en opnieuw opwarmen. Een beetje warm is het bananenbrood op zijn het lekkerst!!
Houden jullie ook zo van bananenbrood of is er iets anders wat jullie graag eten of zelf maken?
Kijk hier voor mijn andere recepten!

 2,147 total views,  1 views today

You Might Also Like

Leave a Reply