Bladerdeeg kerstkoekjes

bladerdeeg kerstkoekjes

Afgelopen week maakten wij deze bladerdeeg kerstkoekjes. Cody heeft namelijk een nieuwe hobby: koekjes bakken. Dus proberen we steeds iets anders te maken (voor onze eigen afwisseling). Ik had nog wat bladerdeeg in de vriezer, dus dacht: Ach, bladerdeeg kerstkoekjes, hoe moeilijk kan het zijn? Dus we gingen aan de slag!

Samen kerstkoekjes bakken

Het besluit om bladerdeeg kerstkoekjes te bakken was eigenlijk een proef voor de kersthapjes op school. Hailey wilde heel graag lekkere kerstkoekjes mee naar school nemen, dus de nieuwe hobby van Cody was nu een erg handige meevaller.

Ik had nog bladerdeeg in de vriezer en heel veel poedersuiker van de zomervakantie (in Oostenrijk verkochten ze alleen grootverpakkingen denk ik), dus één en één is twee! Het bevroren bladerdeeg loshalen was voor Cody al een feestje op zich en daarna mocht hij helemaal los met de poedersuiker. Nog meer feest! De foto’s spreken voor zich.

Kerstdiner op school

Dus ben je nog op zoek naar een lekker en makkelijk hapje voor het kerstdiner op school? Deze koekjes zijn een echte aanrader! Je maakt ze met gemak de dag van tevoren en kunt ze bewaren in een dicht bakje.

Ze smaken als lekkere krakelingen (let op, wel heel veel kruimels!), dus de meeste kinderen zullen deze koekjes erg lekker vinden. Tip: maak genoeg koekjes, want ze zijn zo op.

Bladerdeeg kerstkoekjes

Recipe by MariskaCourse: TussendoortjeDifficulty: Makkelijk
Servings

4

servings
Prep time

15

minutes
Cooking time

25

minutes
Calorieskcal
Total time

40

minutes

Lekkere en heel makkelijke kerstkoekjes van bladerdeeg en poedersuiker.

Ingrediënten

  • Bladerdeeg

  • Poedersuiker

  • Benodigdheden
  • Bakpapier

  • Koekvormpjes

  • Oven met grillstand

Stap voor stap

  • Haal het bladerdeeg uit de verpakking en laat ontdooien
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier
  • Verwarm de oven voor op 160 graden
  • Schep poedersuiker op de plakjes bladerdeeg
  • Wrijf de poedersuiker goed uit over de plakjes bladerdeeg totdat de suiker helemaal in het bladerdeeg trekt.
  • Draai het bladerdeeg om en herhaal stap 2 en 3 voor deze zijde.
  • Wrijf elke kant minimaal 2 tot 3 keer in met poedersuiker.
  • Steek vormpjes uit of snij vormpjes uit het bladerdeeg
  • Leg de koekjes op het bakpapier op de bakplaat
  • Pak de restjes bladerdeeg samen en bestrooi met poedersuiker. Rol uit tot een dunne plak en steek weer vormpjes uit. Leg deze koekjes ook op de bakplaat. Maak zo koekjes tot het bladerdeeg helemaal op is.
  • Bak de koekjes in het midden van de oven ongeveer 20 minuten op 150 graden
  • Zet de bakplaat met koekjes bovenin de oven en bak de koekjes op de grillstand nog 2 minuten (even in de gaten houden of de suiker niet verbrandt!)
  • Haal de koekjes uit de oven en laat ze afkoelen. Smullen maar!
bladerdeeg kerstkoekjes

Op zoek naar meer lekkere recepten?

Heb jij deze bladerdeeg kerstkoekjes ook gemaakt? Deel je ze dan met me via een reactie of op Instagram @mamavandrie.nl? Of ben je misschien nog op zoek naar een ander lekker recept? Meer recepten vind je op de recepten pagina.

 6,753 total views,  2 views today

Leave a Reply